Haberler

Öğrencilere Servis Yolunda Silahlı Koruma

Samsun'un Bafra İlçesine Bağlı Sürmeli Köyünde Öğrenciler, Okul Servisinin Geçtiği Yere Gitmek İçin 1.5 Kilometre Uzunluğundaki Yolu, Çevrede Çok Sayıda Domuz Bulunmasından Dolayı Velilerinin Silahlı Korumasında Katediyor.

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde öğrenciler, okul servisinin geçtiği yere gitmek için 1.5 kilometre uzunluğundaki yolu, çevrede çok sayıda domuz bulunmasından dolayı velilerinin silahlı korumasında katediyor.

Sürmeli İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemle eğitim-öğretim gören Darboğaz köyü Karaca Kışla Mahallesi'nde ikamet eden 4 öğrenci, sabah saat 07.00'de kalkıp velilerinin tüfekli korumasında 1.5 kilometre yol yürüyor. Darboğaz grup köy yoluna kadar yürüyen öğrenciler, servisle daha sonra 8 kilometre uzaklıktaki Sürmeli Köyü İlköğretim Okulu'na gidiyor. Servisin mahalleye kadar gelmesini isteyen veliler, Darboğaz köyünün dağlık bir araziye sahip olduğunu, dağlarda ise aşırı derecede domuz bulunduğunu, öğrencileri her gün sabah ve akşam silahlarla koruma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Öğrenciler de, domuzlardan korktukları için velilerinin korumaları ile servis araçlarına kadar yürümek zorunda kaldıklarını, ulaşım zorluğunun giderilmesi için yetkilerden yardım istediklerini dile getirdi.

Öğrenci velilerinden Hüseyin Hapel, "Taşımalı sistem araçlarının mahallemize girmemesi bizleri üzüyor. Çocuklarımızı domuzlardan ve köpeklerden korumak için her gün çeşitli yöntemler deniyoruz" dedi.

3 öğrenci velisi olduğunu belirten Hilmi Erol ise, "Çocuklarımız ormanla kaplı yolda 1.5 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Domuz tehlikesi bizleri kara kara düşündürüyor. Servis araçlarının çocuklarımızı mahallemizden almasını istiyoruz" diye konuştu.

Darboğaz Köyü Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, kışın aşırı derecede köylerine kar yağdığını ifade ederek, "Öğrenci velileri çocuklarını korumak için çeşitli önlemler alıyor. Sorunun giderilmesi için yetkililere başvuruda bulundum, ancak henüz bir cevap alamadım. Öğrenci servis araçlarının mahalleye girmesi halinde sorunun çözüleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(NA-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title