Haberler

Öğrencilerden Baz İstasyonu Eylemi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okul bahçelerine baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okul bahçelerine baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Okul bahçesinde bir araya gelen bir grup öğrenci, biri yüksekokul bahçesinde diğeri okuldan 30 metre uzakta iki baz istasyonu ile iç içe olduklarını belirtti. Öğrenciler baz istasyonlarının okul bölgesinden uzak bir alana taşınmasını istedi.

Öğrenciler, baz istasyonuyla ilgili kaygılarını ise şu şekilde dile getirdi:

"Baz istasyonları okulumuzla beraber, hemen yanı başımızda bulunan yatılı bölge okulu alanı içinde kalmakta, küçük, büyük tüm öğrenciler üzerinde olumsuz etki yapmaktadır. Yüksekokulumuz Kavak ilçesinin yüksek bir tepesi üzerine kurulmuş ve şiddetli rüzgarlara açık bir alandır. İrtifası çok yüksek olan bu direğin, olumsuz tabiat şartları anında okulun üzerine devrilerek can kaybına ve maddi zararlara yol açma riski vardır. Yüksekokulumuz yeni binasına taşınmış olup, yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak. Özellikle ön cephesinin bir albenisi olacaktır. Ancak, direğin işgal ettiği cephe ve alan itibariyle bu mümkün olmamaktadır. Baz istasyonunun yaydığı elektro manyetik dalgalar ve onların kanserojen etkilerinin sağlığımızı tehdit ettiği malumdur. Bu düşünüldüğü için buradaki baz direkleri, yüzlerce öğrenci ve veliler üzerinde psikolojik ve fiziki olarak olumsuz etkiler meydana getirmekte, tepkilere neden olmaktadır."

Öğrenciler açıklamalarının ardından dağıldı. Okul idaresi tarafından ise baz istasyonlarının yerinin değiştirilmesiyle ilgili girişimde bulunulduğu öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title