Haberler

Öğrencilerden Alternatif Mezuniyet Kutlaması...

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde geçtiğimiz günlerde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası nedeniyle sınavlar iptal edilmişti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde geçtiğimiz günlerde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası nedeniyle sınavlar iptal edilmişti.

Sınavların belirlenen tarihlerde bitmemesinden dolayı mezuniyet töreni de ileri bir tarihe ertelendi. Bunu duyan öğrenciler ve velileri, okul önünde toplanarak eylem yaptı.

Eylem sonunda ise öğrenciler keplerini fırlatarak, alternatif mezuniyet töreni düzenledi.

(Uğur ALAATTİNOĞLU - İstanbul DHA)

Marmara Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde 2 grup arasında çıkan olaylar nedeniyle İletişim Fakültesi'ndeki 1, 2 ve son sınıfların ikinci öğretiminde okuyan öğrencilerin sınavları zamanında yapılamamıştı. İletişim Fakültesi'nden bu yıl 380 kişi mezun oldu. Ancak olaylar nedeniyle geç yapılan sınav sonuçları mezuniyet törenine yetişmedi. Bunun üzerine Haydarpaşa Yerleşkesi'nde yapılması planlanan tören, fakültenin internet sitesinden yapılan duyuru ile ertelendi. Duyuruda, 'Fakültemizde sınavlar öngörülen tarihte bitirilemediği için kesin mezun listemiz belirlenememiş ve dereceye giren öğrencilerimiz tespit edilememiştir. Bu nedenle 18. 06. 2011 Cumartesi günü yapmayı planladığımız mezuniyet törenimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir' denildi.

OKUL YÖNETİMİNE TEPKİ

Yaşanan bu olay karşısında büyük şok ve hayal kırıklığı yaşayan öğrenciler ve yakınları okul yönetimine tepki gösterdi. Halkla ilişkiler bölümünden mezun olan Melis Özkol; 'Biz faşist miyiz? vatan haini miyiz?, anarşist miyiz biz okula almıyorlar' diye tepki gösterdi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen veliler ise, böyle bir kararın dün alındığını ve mağdur olduklarını söyledi.

OKUL ÖNÜNDE KEP ATTILAR

Törenin ertelendiğini dün akşam öğrenen öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Tören için birçok ilden gelen veliler de erteleme kararı karşısında çaresiz kaldı. Erteleme kararına kızan öğrenciler, okul önünde toplandı. 'İletişimsiz İletişim', 'Anne beni affet', 'Siz mezun edemezsiniz, biz oluruz' ve 'Mezuniyet var dediler geldik' yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, okul önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ' Normalde böyle bir konuşmayı rektörümüzün ya da dekanımızın yapması gerekiyordu. Ama ne yazık ki benimle idare etmek zorundasınız. Hepimiz mezuniyetle ilgili dün aldığımız haberle büyük bir şok yaşadık. Uzun yollardan çocuklarının mezuniyetini izlemek ve onlarla gururlanmak için gelen ailelerimiz mağdur oldu' denildi.

Okul kapısının önünde toplanan öğrenciler veliler, okul yönetiminin kendilerine açıklama yapmamasından şikayet etti. Daha sonra öğrenciler, üniversitenin bulunduğu sokak üzerinde toplanarak, kep fırlatarak alternatif mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title