Haberler

Öğrenciler Üniversiteye 'Merhaba' Dedi

İstanbul Aydın Üniversitesi, 'Welcome Day' adlı etkinlikte yeni akademik yılı açarak üniversiteye yeni başlayan öğrencilerine 'Merhaba' dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi düzenlediği 'Welcome Day' adlı etkinlikte yeni başlayan öğrencileri festivalle karşıladı. Öğrencilerin akademik yılın ilk gününü geçirdikleri etkinlik, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Üniversite kulüplerinin ve uluslararası öğrencilerin stantlarını kurduğu, amatör grupların konser verdiği etkinlik, Gökhan Türkmen konseriyle final yaptı.

Öğrencilerin akademik takvime hem motivasyon hem de okula oryantasyon ile başlamalarını sağlamak istediklerini belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Tanıtım ve Rehberlikten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, “İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yeni kayıt olan ve uzun bir aradan sonra tekrar dönen arkadaşlarımıza bir hoşgeldin günü yapıyoruz. Burada amacımız arkadaşlarımızın akademik takvime başlangıçlarını daha eğlenceli kılmak, onları biraz daha rahatlatmak, yeni döneme motive etmek. Hemen amfiye girmek yerine önce herkes bir kampüsün bahçesine insin ve üniversiteye adapte olsun istiyoruz” dedi.

Etkinlik sayesinde öğrencilerin çeşitli kulüplerle tanıştığını belirten Sebahattin Kutlu, “Öğrencilerimiz bu etkinlikle kulüpleri tanıma fırsatı buldular. Bizler arkadaşlarımızın bu kulüplere katılmalarını, üye olmalarını ve aktif görevler almalarını ve yeni kulüpler kurmalarını istiyoruz. Ama bunun ilk adımı kurulan kulüplerle tanışmaktır” diye konuştu.

Öğrencilerin farklı kültürlerle iç içe bir eğitim sürdüklerinin altını çizen Kutlu, “Kulüplerimizin dışında arkadaşlarımızı, farklı kültürlerden, ülkelerden ve kıtalardan gelen öğrenci arkadaşlarımızla bir araya getiriyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin çok ciddi bir uluslararası etkisi var. İstanbul Aydın Üniversitesi kimliğine sahip yüksek öğrenimini burada sürdüren iki bine yakın uluslararası arkadaşımız var. Bunlar 40’tan fazla ülkeden geliyorlar. Avrupa’dan Asya’dan, Afrika’dan, Güney Amerika’dan, Kuzey Amerika’dan burada öğrencilerimiz var. Onların da ilk gün itibariyle kendilerini tanıtmalarını istedik. O nedenle sadece bir şenlik ya da konser değil, arkadaşlarımızın hem üniversitemizdeki kulüp aktivitelerine katılımını sağlamak hem de uluslararasılaşma sürecinde arkadaşlarımızın bir adım atmalarını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencilerinden Ayça Çimendağ, etkinliğin okulu tanıtıcı olduğunu söyleyerek “İlk gün olmasına rağmen çok sıcak bir ortam. Gelir gelmez konserin ve bu tarz motive edici etkinliklerin olması üniversitemizde daha böyle şeylerin devam edeceğini gösteriyor. O nedenle mutluyum ve alıştım diyebilirim. Yabancılık çekmeyeceğim” dedi.

Gökhan Türkmen’in konser verdiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinden Öznur Arslan, "Böyle bir etkinliğin olmasına çok sevindik. Özellikle Gökhan Türkmen çok sevdiğim bir sanatçı olduğundan dolayı konseri bizi çok sevindirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Gökhan Türkmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title