Haberler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt Açıklaması

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçe belediyesinde yapacakları uygulama imar planını tekrar Büyükşehir Meclisi'ne göndereceklerini söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçe belediyesinde yapacakları uygulama imar planını tekrar Büyükşehir Meclisi'ne göndereceklerini söyledi.

Başkan Kurt, Belediye Meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. maddesine göre nazım imar planı yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin imar planı yapma yetkisini taraflarına verdiğini ifade eden Kurt, şunları söyledi:

"İlçe belediyesinde yapacağımız uygulama imar planını tekrar Büyükşehir Meclisi'ne göndereceğiz ve o planların yine oradan geçmesi gerekiyor. Kentin ana dokusunu gösteren nazım imar planı kesin sunuş ve şekil belirlemez. Bir düşünce projesidir. Üzerinden ölçü alınamaz, uygulama için kullanılamaz. Bazılarının dediği gibi kentin 100 yıllık planını falan şekillendirmez. Genel kabul 30 yıl civarındadır ama uygulamalar artık 20 yıllık olduğu görülüyor. Yani öyle 150 yıllık değil. Teknoloji çağında hiçbir şeyin önünde duramazsınız."

Şehir Plancısı Bener Karagedikli ise planların Büyükşehir İmar Komisyonu'na sunulmasının ardından en az 4 ay geçtiğine vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süre bir planın teknik açıdan incelenmesi için çok uzun bir zaman dilimi. 64 hektarda, bün formatlara uygun bir taslak hazırladık ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduk. Bu planlar, planlama yaptığımız alanda 1/25000 ölçekli planlara göre, burada kaç kişi yaşayacak, hangi fonksiyonlar yer alacak, alansal dağılımları hangi oranda olacak, ana ulaşım arterlerinin nereler olması gerektiğini ifade eder. İçini doldurarak getirin denilen planda biz bu fonksiyonları sunduk. Biz sunduğumuz planda ve planın eki olan notlarda bütün bu sözünü ettiğimiz alanlar 5000'lik planda ne kadar konut olacak, ne kadar yeşil alan olacak, bütün bunların hepsini standartlara uygun olarak meclise sunduk. Yani plan tekniği açısından bizim sunduğumuz plan ne yapılacağını somut bir şekilde gösteriyor. Oraya öngördüğümüz nüfus, ticaret alanı gibi durumlar plan notlarında kayıt altında."

Karagedikli, 1 ay önce imar komisyonu üyelerinin katıldığı bir toplantıda sunum yaptıklarını dile getirerek, "Onlara da teknik açıdan neden böyle bir planlama yaptığımız anlattık. Son derece doyurucu bir toplantıydı. Üyeler de anlayışla karşıladılar. Ben de o toplantıdan sonra komisyon üyeleri ile sulh olduk veya kendimizi anlatabildik diye düşünmüştüm. Umarım bu anlayış bu şekilde devam eder" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Kazım Kurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title