Haberler

Ödüllü Fotoğraflara Yoğun İlgi

Güncelleme:

Anadolu Ajansı'nın ilkini düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü eserlerinin beğeniye sunulduğu Adnan Menderes Havalimanı'ndaki sergi, yoğun ilgi görüyor.

Sergi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı huzurevlerinde kalanlar tarafında da ziyaret edildi.


Türkiye'nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ilk ve tek haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü eserlerinden oluşan, havalimanındaki TAV İzmir Galeri'de izlenime sunulan sergi, özellikle uçuş öncesi zamanını değerlendirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Türk Hava Yollarının sponsorluğu, Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteğiyle düzenlenen sergi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı huzurevlerinde kalanlara da ev sahipliği yaptı.

Fotoğrafların içeriğine göre bazen hüzünlenen bazen de tebessüm ederek sergiyi gezen huzurevi sakinlerinden 80 yaşındaki Mehmet Zeybekoğlu, "renk ve tonları mükemmel" olarak tanımladığı fotoğrafların yer aldığı sergiyi açanlara teşekkür etti.

İlgisini en çok, Fernando Moleres'e ait internet ve oyun bağımlılığı tedavisine ilişkin fotoğrafın çektiğini dile getiren Zeybekoğlu, sergiyi arkadaşlarına tavsiye edeceğini kaydetti.

Eşi Jülide Zeybekoğlu da zamanı yansıtan görselleri görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ziyaretçilerin geçen yılın önemli olayları ve dünya gündeminin özetini, hafızalara kazınan fotoğraflarla bir arada görme imkanı bulduğu sergi, "haber" ile "spor" dallarında ödül kazanan tekil ve seri fotoğraflardan oluşuyor

Sergide, "yılın fotoğrafı" ödülünü kazanan Daniel Berehulak'ın ebola salgını yaşandığı dönemde Liberya'da çektiği fotoğraf ilgi görüyor. "Spor" dalının birincisi Byhangst Matthias'ın, Bercelona'nın yıldız futbolcusu Messi'nin 4 rakip oyuncuyla mücadelesini ortaya koyduğu fotoğrafı da dikkat çekici eserler arasında yer alıyor.

- Ödülleri fotoğraf dünyasının önde gelenleri belirledi

Anadolu Ajansı, "Istanbul Photo Awards 2014" kapsamında, yılın en iyi haber fotoğraflarını seçmek için fotoğraf dünyasının en prestijli profesyonellerini İstanbul'da bir araya getirmişti. Profesyonel fotoğrafçıların teknik ve estetik ögeleri birleştirdikleri haber fotoğrafları, son derece özverili çalışmanın sonucunda seçilmişti.

Yarışmanın jürisi, Time dergisinin uluslararası fotoğraf editörü ve jüri başkanı Alice Gabriner, Pulitzer ödüllü fotomuhabiri ve Şangay Fotoğraf Merkezi'nin direktörü Liu Heung Shing, Stern Dergisi fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbaut, World Press Photo ödüllü savaş muhabiri Patrick Chauvel, AFP'nin fotoğraf dağıtım ve iş geliştirme direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşmuştu.

Jüri, yılın fotoğrafı "Photo of the Year 2014"ün yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini belirlemişti. Yarışmada "yılın fotoğrafı" ödülünün yanı sıra dört kategoride 7 ülkeden 11 fotoğrafçı ödül kazanmıştı.

- Avrupa Dijital İletişim Ödülleri finalinde

Anadolu Ajansının dünyanın en prestijli haber fotoğraf yarışmalarından biri olmaya aday "Istanbul PhotoAwards" yarışması, Avrupa Dijital İletişim Ödülleri'nin "online yarışma" kategorisinde finale kalarak, bu yoldaki iddiasını ortaya koydu.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, özel hazırlanan internet sitesi "istanbulphotoawards.com" ve "anadoluimages.com" adreslerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Menderes Havalimanı Anadolu Ajansı Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title