Haberler

Odü, Hayvancılığa Neşter Atıyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından hazırlanan "Doğu Karadeniz Bölgesi Hayvancılığını Geliştirmek Üzere Üniversite Eğitim, Araştırma, Uygulama Faaliyetleri ile Üreticilerin Eğitimine Yönelik Model Hayvancılık Tesisleri ve Eğitim Merkezi Kurulması" adlı proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından onaylandı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından hazırlanan "Doğu Karadeniz Bölgesi Hayvancılığını Geliştirmek Üzere Üniversite Eğitim, Araştırma, Uygulama Faaliyetleri ile Üreticilerin Eğitimine Yönelik Model Hayvancılık Tesisleri ve Eğitim Merkezi Kurulması" adlı proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından onaylandı. Proje için 5 milyon liralık bütçe ayrıldı.

ODÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Durmuş ve Doç Dr. Sezai Alkan tarafından hazırlanan proje kapsamında, bölgede hayvancılık faaliyetlerinin artırılması ile üretim aşamalarından pazarlamaya kadar çeşitli iş kollarında bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlanması, hayvan ticareti ve süt ürünlerinin değerlendirilmesinin yanı sıra yem sanayisinin ve ticaretinin de gelişmesi hedeflendi.

AR-GE TESİSİ KURULUYOR

5 milyon lira bütçe ayrılan proje için DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Ordu Üniversitesi'nin birlikte yürüteceği çalışma çerçevesinde ilk olarak Ordu Üniversitesi'ne tahsis edilen Turnasuyu Saraycık mevkisinde bulunan 14 dönümlük arazi üzerine eğitim ve araştırma amacıyla hayvancılık tesisleri kurulacak. Kullanım hakkının Ordu Üniversitesi'ne ait olacağı araştırma ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak tesislerde, oluşturulacak proje teknik destek ekibi tarafından çiftçilere ihtiyaç duydukları üretim teknikleri konusunda gerekli eğitim ve uygulama metotları da gösterilecek.

Bilimsel çalışmalarla bölge hayvancılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında kilit rol alacak tesisler aynı zamanda üniversite öğrencileri içinde eğitim ve araştırma üssü olarak kullanılabilecek. Teorik eğitim yanında pratik eğitime de önem veren ODÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri, tesislerde aktif rol alarak derslerde öğrendikleri bilgileri sahada uygulama imkanına kavuşacak.

KARADENİZ HAYVANCILIĞINDA TEHLİKE SİNYALİ

ODÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Durmuş, yaptığı açıklamada proje ile ilgili şu görüşlere yer verdi: "Yapılan araştırmalarda bölgenin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere büyükbaş ve yumurta tavukçuluğu için uygun olduğu ancak Türkiye hayvan mevcudunun büyükbaş hayvanda yüzde 0.87, küçükbaş hayvanda yüzde 0.28, yumurtacı tavukta yüzde 0.32, etçi tavukta yüzde 0 gibi neredeyse yok denebilecek düzeyde çok az üretim payına sahip olduğu görülmektedir. Mevcut potansiyeli harekete geçirerek küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık faaliyetleri konusunda bölge halkının üretime yönlendirilmesi ve Türkiye'de önemli bir paya sahip olan arıcılık faaliyetlerinde de daha üretken arı ırkları kullanılarak üretimin artırılabilmesi için Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanlığı tarafından geliştirilen proje ile model hayvancılık tesisleri kurularak üreticilerin teorik ve uygulamalı olarak eğitilmeleri ve demonstrasyon çalışmaları ile üretime başlamaları amaçlanıyor." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi İsmail Durmuş Saraycık Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title