Haberler

ODTÜ Merkez Laboratuvara Uluslararası Akreditasyon

ODTÜ Merkez Laboratuvarı, TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda, farklı alanlarda gerçekleştirilen araştırma ve ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirten akreditasyon sertifikasını almaya hak kazandı ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Acar: "Avrupa'nın pek çok ülkesinde bulunmayan donanımın ODTÜ'de bulunduğunu biliyoruz.

ODTÜ Merkez Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonucunda, farklı alanlarda gerçekleştirilen araştırma ve ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirten akreditasyon sertifikasını almaya hak kazandı.

TÜRKAK tarafından ODTÜ Merkez Laboratuvarı'na "TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı" Akreditasyon Sertifikası'nın teslimi ODTÜ Kültür ve Kongre Salonunda düzenlenen törende, ODTÜ yetkililerine teslim edildi.

Törene Rektör Acar'ın yanı sıra TÜRKAK Genel Sekreter Vekili Dr. İbrahim Çetin, Kalkınma Bakanlığı Ar-Ge ve Girişimcilik Daire Başkanı Kadir Özer ve ODTÜ Merkez Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Hayrettin Yücel'in yanı sıra üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarından davetliler katıldı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, törende yaptığı konuşmada, ODTÜ kültüründe genelde tören yapmanın bulunmadığını ancak bugün töreni yapacak kadar önemli bir gelişme yaşandığını ifade etti.

Merkez Laboratuvarının önemli bir akreditasyona kavuştuğunu dile getiren Acar, "Bu akreditasyonla bir bakıma laboratuvara önemli yatırımlar yapanlara, hem de laboratuvarı buraya getirenlere hesap verme borcumuz var. Bakın sizin başattığınız inisiyatif nereye geldi diye. Bir de mutluluğumuzu paylaşmak istedik" dedi.

ODTÜ'nün son 20-25 yıldır uluslararası araştırma üniversitesi vizyonuyla hareket ettiğini vurgulayan Acar, akredite olan Merkez Laboratuvarı'nın ODTÜ'nün bu vizyonunun sac ayaklarından biri olduğunu söyledi.

ODTÜ Merkez Laboratuvarı'nda yapılan araştırmaların üçte ikisinin üniversite dışına destek niteliği taşıdığını dile getiren Acar, 2013'de 340 lisans üstü tezin yüzde 60'ının ODTÜ ve kalanının diğer üniversiteler tarafından bu laboratuvarın imkanlarından yararlanılarak hazırlandığını belirtti.

Rektör Acar, "Avrupa'nın pek çok ülkesinde bulunmayan donanımın ODTÜ'de bulunduğunu biliyoruz. Ama bu sonu gelmeyen bir yarış. İleri araştırma giderek pahalılaşan bir iş ve geride kalmamak için sürekli yatırım yapılması gereken bir alan" diye konuştu.

Donanımın tek başına yeterli olmadığını dile getiren Acar, merkezi laboratuvarın başarısında çalışanların da büyük rolü olduğunu sözlerine ekledi.

Kamu kuruluşlarında ve sanayide çalışan araştırmacılar için bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi hizmeti sunan ODTÜ Merkez Laboratuvarı, Türkiye'de uluslararası akreditasyona sahip olan malzeme ve biyoteknoloji alanındaki ilk üniversite merkez laboratuvarı olma özelliği taşıyor.

İleri malzemeler, nano teknoloji, enerji teknolojileri, tıp, tarım, arkeoloji gibi bilim alanlarına hizmet veren ODTÜ Merkez Laboratuvarı, savunma sanayiinden tekstile, otomotivden gıdaya pek çok sektöre destek veriyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türk Akreditasyon Kurumu İbrahim Çetin Ahmet Acar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title