Haberler

Öcalan, 6 PKK Yöneticisini Analiz Etti

Güncelleme:

Abdullah Öcalan'ın 1999'da PKK'nın 6 yöneticisiyle ilgili yaptığı değerlendirme yeniden gündeme geldi.

1996 yılından bu yana PKK ile devlet arasında arabuluculuk yaptığını açıklayan ve 'Balıkçı' lakabıyla tanınan İlhami Işık, son günlerde PKK üzerinde yapılan değerlendirmeler, yazılan yazılar ve yeni kongrede yönetimi üstlenen PKK yöneticileriyle ilgili haberler üzerine bir yazı kaleme aldı.

Işık yazısında, Öcalan'ın PKK'daki 6 kritik yöneticiyle ilgili 1999'da yaptığı analizlere yer verdi.

İşte Öcalan'ın gözünden o 6 yönetici:

CEMİL BAYIK:

Askeri ve pratik alanda zayıftır. Bana bağlıdır. Birey olarak çok öne çıkarsa genelde perspektif verebilir dar bir sahada pratikleşmesi zayıftır. Genelde cephe gerisinde kalır. Eğitimlerde yararlı olur. Savaş içerisine girmez.92'de bir mağarada 17 kadroyu yaralı oldukları ve ele geçmemeleri için karargahta da 13 kadroyu ise disiplini sağlamak için öldürmüştür. Bu yüzden yoğun yoğun eleştirileri alıyor.

MURAT KARAYILAN:

Suruç Gedikli köyündendir. Eski kaçakçıdır. Becerisi huduttaki mayınları sökmedir. Çok cesurdur. Başlangıçta grupların sınırdan geçirilmesi ile halkla ilişkileri iyidir. Son dönemde değerlendirmeleri güçlendi. Olgundur. Köylü özelliklere hakimdir. Son Botan'daki operasyonlarda 1998'deki savaş tarzı çok sayıda kadronun yitirilmesine neden oldu. Derin bir askeri anlayışı yoktur. Saygınlığı var. Kayıplardan ders çıkarır. Dürüsttür. Yakalanmamdan yıkılmazsa patlama yapabilir.

DURAN KALKAN:

Pratik alanda güçsüz, eğitim ve ideolojik söylemde güçlüdür. Yaşam gücü ve eğitimlerde çok başarılıdır.

ALİ HAYDAR KAYTAN:

İdeolojik yanı ve yorum kabiliyeti çok güçlüdür. Örgütlemede oldukça dağınıktır. Kararlıdır. Cesareti vardır. Korku nedir bilmez. Her an ölüme yatabilir. Pratiksel bir usta olarak toparlanma sağlayamaz. Cemil Bayık'a yakındır.

ŞAHİN ABDİ:

Güneylidir. Örgütün genel temsilcisidir.

MUSTAFA KARASU:

Uzun süre cezaevinde kalmış sorumluluklar almıştır. Kırsala çıktığında iradesiz bir görünüm çizdi. 12 yıldır pratiğini geliştirdiğini gördüm. Bundan sonra daha pratik katkıları olur. Dürüst ve bağlıdır. Pratiğini geliştirirse ileride iyi seviyeye gelebilir. Mehmet Şener'in üzerinden yükselmiştir.

"PKK'DAN KİM KOPARSA KOPSUN TEK BAŞINA GİDER"

Benden sonra Cemil Bayık'ın lider olabileceği konusunda spekülasyonlar yapılıyor. PKK'den kim koparsa kopsun tek başına gider. Arkasından kimse gitmez. Ben son 2 yıldır örgütle Türkiye arasında ilişki işledim. Örgütte şu anda bu zihniyet bulunmaktadır."

Öcalan Türkiye'nin demokratikleşmesi Kürt meselesinin barışçıl yöntemlerle çözülmesi Kürtlerin demokratik hak ve özgürlüklerin sağlanması konusunda kendisine yönelik suçlanmaya kadar varan bu görüşlerine karşı çıkanlara şöyle cevap veriyor. "Ben bir hücrede olduğum için bunları savunmuyorum. Mart 1993'te ve 28 Ağustos 1998'de artık sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inandığımı İmralı'dan evvel dile getirdim."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cemil Bayık Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title