Haberler

Öcalan'ın 'Müzakere Taslağı', Kandil'e Gönderildi

İmralı Adası'nda dün Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti görüşmeye ilişkin Öcalan'ın mesajı ile ilgili açıklama yaparken, Öcalan'ın devlet heyetiyle mutabık kaldıklarını söylediği 'müzakere taslağı'nın 4 ana başlıktan oluştuğu belirtildi.

İmralı Adası'nda dün Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti görüşmeye ilişkin Öcalan'ın mesajı ile ilgili açıklama yaparken, Öcalan'ın devlet heyetiyle mutabık kaldıklarını söylediği 'müzakere taslağı'nın 4 ana başlıktan oluştuğu belirtildi. 'Yöntem', 'Giriş', 'Temel gündem' ve 'Eylem planı' başlıklarından oluşan 'müzakere taslağı' Kandil'deki PKK yöneticilerine gönderilirken, HDP heyeti de hafta içinde hükümet yetkilileri ile görüşmeler yapacak.

HDP'nin İmralı heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın görüşmede, 'Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'nı genel hatlarıyla olgunlaştırdığını ve devlet heyetiyle detaylı bir şekilde üzerinde tartıştıklarını, gelinen nokta itibarıyla üzerinde müzakere yürütülebilecek bir çerçeve olduğu konusunda mutabık kaldıklarını belirttiğini ifade etti. DHA muhabirine konuşan HDP'li Önder, müzakere taslağının 4 ana başlıktan oluştuğunu anlattı.

"BİR KISMI KANDİL VE DEVLET GÖRÜŞMESİNDEN SONRA AÇIKLANACAK"

Bu başlıklardan biri olan 'Yöntem' başlığının 9 madde içerdiğini belirten Önder, şunları söyledi:

"Bir kısmını paylaşacağız, geri kalan kısmını da Kandil ve devlet görüşmelerini yürüttükten sonra, bir haftayı geçmeyecek şekilde paylaşacağız ama bu bölümün ruhunu şöyle özetleyebiliriz. Sürecin belirleyici yanının demokratik siyaset olduğu tespitinden yola çıkarak, diğer tüm hususların demokratik siyaset ile bağlantılı olarak ele alınma zorunluluğu üzerine yöntemler inşa ediyor sayın Öcalan. Bunun yanında yasal temelin netlik kazanmasından tutun da temel kurum, kavram ve kurumların doğru ve yeterli tanımlanmasına dair detaylı çerçevelenmeleri var. Ayrıca eylemsizlik halinin doğru tanımlanmasındaki zarurete işaret ederek, sürecin tüm aşamalarının belgeli hale getirilmesi, varılan mutabakatların imza ile kayıt altına alınması gibi yöntem meselesinde hiçbir boşluk bırakmayın birinci başlığı var. Yöntem meselesini çözümledikten sonra meseleyi, tarihi ve felsefesi ile ele alınma meselesi. Bunu 'Giriş' meselesi olarak nitelendiriyordu. 'Giriş' bölümü 11 maddeden oluşuyor. Üçüncü başlık 'Temel gündem' maddesidir. Bu da 40'a yakın temel sorun belirleme ve önermeyi içermekte. Dördüncü başlık 'Eylem planı.' Bu da 6 maddeden oluşuyor."

İmralı Adası'nda dün kendileri ile paylaşılan 'Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'nı Kandil'e gönderdiklerini belirten Önder, kendilerinin de hafta sonu Kandil'e gideceklerini söyledi.

Sırrı Süreyya Önder, bu hafta içerisinde de heyet olarak hükümet yetkilileri ile görüşeceklerini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title