Haberler

Öcalan'ın Avukatları İmralı'ya Gitti

İmralı Adası'nda Hükümlü Bulunan Bölücübaşı Öcalan'ın 2 Avukatı, Müvekkilleriyle Görüşmek İçin Adaya Gitti. İmralı'ya Geçişin Sağlandığı Gemlik İlçesinde Çevik Kuvvet Geniş Güvenlik Önlemi Aldı, Ancak Protestocular Bu Kez Jandarma Önüne Gelmedi.

İmralı Adası'nda hükümlü bulunan bölücübaşı Öcalan'ın 2 avukatı, müvekkilleriyle görüşmek için adaya gitti. İmralı'ya geçişin sağlandığı Gemlik ilçesinde çevik kuvvet geniş güvenlik önlemi aldı, ancak protestocular bu kez jandarma önüne gelmedi.

Sabah saatlerinde özel araçlarıyla Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önüne gelen avukatlar Hatice Korkut, Ali Maden ve İbrahim Bilmez adına vekaleti bulunan avukat Mehmet Nuri Deniz, İmralı'ya gitmek istedi. Jandarma yetkilileri, avukatlardan Mehmet Nuri Deniz'i evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle adaya göndermedi. Üst araması ve güvenlik tedbirlerinin ardından 2 avukatı bir minibüsle Gemport limanına hareket etti. Avukatlar, daha sonra Tuzla gemisiyle İmralı'ya gitti. Avukatların yanlarında

bisküvi ve su götürmesi dikkat çekti.

Öte yandan, şehit haberleri ve terör olaylarının ardından avukatları protesto eden vatandaşlar, bu hafta jandarma önüne gelmediler. Bursa'dan giden çok sayıda çevik kuvvet ekibi de güvenlik önlemi alıp protestocuları bekledi. Ancak kimse gelmeyince avukatlar da sakin bir şekilde adaya götürüldüler.

(HT-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title