Haberler

Öcalan'dan, 4 Yıldır Görüşemediği Avukatlarına Mektup Var

Güncelleme:

PKK'nın İmralı'da hükümlü bulunan elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarına son mektubu iki hafta önce 14 Ekim'de yazdığı ortaya çıktı.

İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, avukatları ile 4 yıldan bu yana görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'ın avukatlarına önümüzdeki ay Yunanistan'da görülecek davası için 14 Ekim'de mektup gönderdiği belirtildi. Öcalan'ın mektubunda, "Mutlak tecrit koşullarında sağlıklı bir savunma geliştirmem mümkün değil" dediği ileri sürüldü.

"SAĞLIKLI BİR SAVUNMA GELİŞTİRMEM MÜMKÜN DEĞİL"

İmralı Adası'na 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana gidemeyen Abdullah Öcalan'ın avukatları, Yunanistan hakkında açtıkları ve 9 Kasım'da Atina'da görülecek dava için Öcalan'a mektup yazarak savunma için görüş istedi. Öcalan'ın, avukatların mektubu üzerine 4 yıldan uzun süreden bu yana görüşmediği avukatlarına ilk kez gönderdiği öne sürülen mektubun avukatlara 14 Ekim'de ulaştığı iddia edildi.

Mektupta Öcalan'ın, "Mutlak tecrit koşullarında sağlıklı bir savunma geliştirmem mümkün değil. Atina savunmalarım merkeze alınıp diğer savunma ve değerlendirmelerimden de yararlanılarak avukatlarım tarafından güçlü bir sunum yapılabilir" dediği ileri sürüldü.

BULDAN: MAHKUMLARDAN BİLGİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

İmralı ile görüşmeler yapan heyette yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, en son 5 Nisan'da Sırrı Süreyya Önder ile birlikte İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştüklerini, ondan sonra adaya gidemediklerini söyledi.

Buldan, "İmralı Adası'nda sayın Öcalan'ın yanında kendisine çözüm sürecinde sekretarya görevi yapması ve yardımcı olması için 5 arkadaş bulunuyor. Bunların ailelerine yazdıkları mektuplarda İmralı Adası'ndan olup bitenlerden ve sayın Öcalan'ın başta sağlık olmak üzere durumu hakkında bilgi almaya çalışıyoruz. Başka bir kanaldan bilgi almamız söz konusu değildir" dedi.

Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde geçen mart ayından bu yana PKK'lı mahkumlar Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım kalıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Pervin Buldan İmralı Adası Yunanistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (100)

SiLOPiLiMobil-ANDROID:

ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN VE ÖZGÜR BİR GELECEK İÇİN YİNE VE YENİDEN #HDP #İNADINA #HDP

62
102
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Dünya lideri...

33
88
yanıtYanıtla
DOBRA:

dünya lideri değil SENİN TANRIN

yanıt3
yanıt1
AZİZ:

HÜCRESİNİN LİDERİ

yanıt26
yanıt5
DOBRA:

TAPIYORMUSUN ?

yanıt3
yanıt0
Asil erkek budur o kadarMobil-IOS:

Apo seninleyiz

51
57
yanıtYanıtla
MHP cCcMobil-IOS:

Oylar MHPye

42
64
yanıtYanıtla
Karakoçan SaricanMobil-IOS:

Ada'm bedelini ödedi yaptıklarının ne istiyorsunuz salın Cumhurbaşkanı yapacaz inşallah

49
54
yanıtYanıtla
eski mhp 'liMobil-ANDROID:

oylar Hdp 'ye

42
59
yanıtYanıtla
dersimli:

kahrolsun apo peekaka hdp

65
34
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title