Haberler

Obama ve Erdoğan Suriye Konusunda Esad'ın Adını Anmadı

Güncelleme:

Erdoğan ve Obama ikili görüşmenin ardından açıklama yaptı. İki lider de Suriye'den bahsederken Esad'ın adını anmadı. Erdoğan ve Obama teröre karşı da ortak tavır sergiledi.

G-20 Liderler Zirvesi öncesinde biraraya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kolektif bir terör anlayışı ile karşı karşıyayız." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"Kolektif bir terör anlayışı ile karşı karşıyayız. Paris'te, Ankara'da Gaziantep, Suruç'ta olduğu gibi kollektif bir terörle karşı karşıya kaldı. Sayın Barack'la Suriye meselesini de görüştük. Koalisyon güçleri noktasında bundan sonra atacağımız adımları değerlendirme fırsatını bulduk. Bundan sonra dayanışmamızı dünya barışı adına devam ettireceğiz.

"TÜRKİYE ÇOK AĞIR BİR YÜK TAŞIYOR"

Erdoğan'dan sonra söz alan Obama ise şunları söyledi:

"Öncelikler Erdoğan'a, Türkiye ve Antalya halkına misafirperverlikleri için teşekkür etmekle başlayayım. Erdoğan'ın da söylediği gibi Paris'te yaşanan saldırılar sonucunda acil konular da dahil olacak. Ankara'daki saldırıda olduğu gibi Paris'teki de sadece Fransa'ya ve Türkiye'ye değil tüm insanlığa yapılmış saldırılardır. İkimiz de onlarla dayanışma içindeyiz. Bu hain saldırının faillerinin adaletle yüzleşmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türkiye hem Suriye hem Irak'ta IŞİD'le savaşma konusunda önemli bir koalisyon ortağı olmuştur. IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkacağımızı konuştuk. Türkiye ve Türk halkı çoğu Suriye ve Irak'tan olmak üzere 2,5 milyon mülteci bulunduruyor bu çok ağır bir yüktür. Bu krize yardım konusunda diğer ülkelerin neler yapabileceğinden bahsettik."

ESAD'I AĞIZLARINA BİLE ALMADILAR

Öte yandan iki liderin de Suriye konusundan bahsederken Beşar Esad'dan hiç söz etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Beşşar Esed Suriye Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (62)

ALPEREN:

TAYİP ERDOĞANIN DERDİ İŞİD DEĞİL ESAD TIR

30
53
yanıtYanıtla
imirza:

patron ve BOP uşağı yanyana

42
30
yanıtYanıtla
ahmet:

la erdoğan kim? g20 de ne işi var

29
23
yanıtYanıtla
BATILI:

Senin bu ülkede ne işin var? Defollll!!!

yanıt1
yanıt2
Kartallar:

Orda seni ariyomus.....

yanıt1
yanıt1
Saramoyka:

G20 nedir? İnternet''e yaz. Cevabını oku. Cahil olma. En kötü insan bildiğini sanan cahillerdir.

yanıt1
yanıt0
peh:

''Erdoğan kim'' dediğin şuan g20`yi yöneten kişi. Sende burada yorum yazarsın.

yanıt8
yanıt6
Reiz:

Anca arkasından kötü konuşacağın ama yiyorsa karşısını çık diyeceğim 1 km bile yanına yaklaşamıyacağın t.c. nin baş komutanı zorunada gitse morunada gitse gerçek bu

yanıt1
yanıt0
nevzat dadaş Mobil-ANDROID:

helal cumurbaskanimiza senin arkandayiz senin sayede yükler insan yerine koydular allah seni başimiza eksik etmesin

44
4
yanıtYanıtla
harp:

Asat insanligin yuzkarasi halk demokirasi istiyor busuc degil hakdir

3
31
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title