Haberler

Obama Kongreden En Büyük Bütçeyi İstiyor

Güncelleme:

Dünya'nın en büyük devlet bütçesi olan ABD devlet bütçesini, Başkan Obama ABD kongresine gönderdi. Obama kongreden 4 trilyon dolar talep ediyor.

ABD Başkanı Barack Obama kongreye 4 trilyon dolarlık 2016 bütçesini gönderdi. Obama'nın istediği bu bütçe Dünya'nın en büyük bütçesi.

SÜRTÜŞMELERE NEDEN OLABİLİR

Bütçe orta sınıfın büyümesini desteklediği için kongrede cumhuriyetçiler ile demokratların arasında sürtüşmeler olabileceği ifade ediliyor. Bütçe 474 milyar dolarlık açık öngörüyor. Bu rakam ABD GSYH'sinin yüzde 2.5'ine denk geliyor.

ONAYLANMASI ŞART

Mali bir yol haritası olarak siyasi belge taşıyan önerinin kongreden onay alması gerekiyor. Obama yönetimi aynı zamanda büyümenin yüzde 3.1, işsizliğin yüzde 5.4 enflasyonun da yüzde 1.4 gerçekleşmesini bekliyor. 2015 yılı ABD bütçesi 3.90 trilyon dolar olarak onanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Barack Obama Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Oğuz HanmobilWeb@haberler.com:

Obama degil yahudi lobisi istiyor.

5
1
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

abd dunyanin lideridir turkiyede abd ile iliskilerimizi bozmak isteyen kesim ne yaptigini bilmiyor abdnin kicindan ayrilmayan radikal arap seyhleri turkiyenin abd ile iliskisini kiskanip aramiza dindar gecinen ajanlari soktular bir hayli basarili olsalarda isid cellatlari sayesinde halkimizin gozu acildi. Turkiyeyi tas devrine dondurmek isteyenlere acimamak gerekir hepsini tutuklayip isid bolgesine gondermek lazim.

1
2
yanıtYanıtla
bahaettin yıldız:

çöküşünüz yakındır inşallah orta doğu rahat eder

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title