Haberler

Obama'dan IŞİD'le Savaşan Kürtler'e Kötü Haber

Güncelleme:

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le savaşan Kürtlere silah göndermeyeceğini yazdı.

İngiliz Daily Telegraph IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine doğrudan silah gönderilmesi planının ABD tarafından engellediğini iddia etti. Haber gazetenin manşetinde yer aldı.

Haberde özetle şu ifadeler yer aldı:

"OBAMA'YI İKNA EDEMEDİLER"

"Körfez ülkeleri ve başka ülkelerden üst düzey yetkililer gazeteye, IŞİD'le mücadele etmek amaçlı daha güçlü planların parçası olarak, Kürtlerin doğrudan silahlandırılması konusunda Obama'yı ikna girişimlerinin tümünün başarısız olduğunu söyledi."

"AVRUPA SİLAH SATIN ALDI, ABD'Lİ KOMUTANLAR TRANSFERİ ENGELLİYOR"

"IŞİD'le başarılı bir şekilde savaşan Peşmerge, onları Erbil'den geriye doğru itiyor ve Suriye'deki Kürtlerin desteğiyle Irak'ın kuzeydoğu bölümlerinde kontrolü yeniden tesis ediyor. Ancak bunu eldeki silah imkânlarıyla idare ederek yapıyorlar. Kürtleri silahlandırmak için birkaç Avrupa ülkesi tarafından milyonlarca Sterlin değerinde silah satın alındı. Ancak IŞİD'e karşı askeri operasyonları yöneten Amerikalı komutanlar silah transferini engelliyor."

"KÜRTLERİN EN ÖNEMLİ ŞİKAYETLERİNDEN BİRİ..."

Telegraph, "Kürt güçlerin en önemli şikâyetlerinden birinin, IŞİD'in Irak ordusunun terk ettiği modern Amerikan silahlarıyla savaşırken kendilerininse eski moda Sovyet silahlarıyla savaştıkları olduğunu" yazıyor.

Gazete, "en az bir Arap devletinin, ABD'nin muhalefetine rağmen Peşmerge güçlerine silah göndermeyi değerlendirdiğinin anlaşıldığını da" bildirdi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Barack Obama Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (302)

HAKAN TEKİN:

Kahrolsun kürtler ne mutlu türküm diyene

52
148
yanıtYanıtla
KAWAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Islaminiz batsin sizin

32
73
yanıtYanıtla
KurdimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ABD ne yapmaya calisiyor tek care islam birligi

46
27
yanıtYanıtla
WalkermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kürtsüz bir dünya inşallah

33
37
yanıtYanıtla
realist:

bakalım şimdi ne yapıcaksınız kırolar

12
57
yanıtYanıtla
OkuyucumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ABD elini bir çeksin bu çakallar kaçacak mağara arayacaklar

63
6
yanıtYanıtla
koray:

biji törkiye biji törkiye adb baza bakmiyiiiii

42
25
yanıtYanıtla
Fırat:

BİJİ BEXWEDANA KOBANİ ROJAWA U KURDİSTAN

26
37
yanıtYanıtla
Urfa63mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Pkk ypg ypj ve pesmergemizi saygiyla selamliyoruz onlarin silahi olmasada yurekleri dunyaya bedeldir

31
29
yanıtYanıtla
gerçekçimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bici Bici Obama babanız napalım sizi hamamda bıraktı. Siz zaten ezilmiş halksiniz. ....Masumsunuz. .....Topunuzun canı cehenneme. Müslüman kürt kardeşlerimiz hariç. Ermeni maşası zerdust pkk lanet olsun sana.

26
33
yanıtYanıtla
Tüm 302 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title