Haberler

O Kız Şimdi Rehabilitasyon Merkezinde

Manisa'da reşit olunca yetiştirme yurdundan kadın sığınma evine gönderilmeyi kabul etmeyip, 7 ay boyunca gönlünü kaptırdığı bir gencin otomobilinde yaşayan 19 yaşındaki M.T., psikolojik sorunları nedeniyle yatırıldığı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından, Kula Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi.

Manisa'da reşit olunca yetiştirme yurdundan kadın sığınma evine gönderilmeyi kabul etmeyip, 7 ay boyunca gönlünü kaptırdığı bir gencin otomobilinde yaşayan 19 yaşındaki M.T., psikolojik sorunları nedeniyle yatırıldığı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından, Kula Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi.

M.T.'nin Denizli'de yaşayan anne ve babası 8 yıl önce boşandı. O dönemde 11 yaşında olan M.T. ve kardeşi S.T. anneleriyle yaşamaya başladı. İddiya göre M.T., 14 yaşına geldiğinde annesinin sevgilisinin tacizine uğradı. M.T.'nin psikolojisinin bozulması üzerine olay ortaya çıktı. M.T.'ye cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen bu kişi tutuklandı. Annesinden alınan M.T. ise Isparta Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Burada 1 yıl kalan M.T., psikolojik sorunları nedeniyle 2010 yılında Manisa Yetiştirme Yurdu'na gönderildi.

2013 yılında reşit olan M.T., Kadın Sığınma Evine yollanmak istendi. Ancak, burada kalmayı kabul etmeyen M.T., yurttan ayrıldı. M.T., bir arkadaşının tanıştırdığı TEDAŞ'ta görevli S.Y.'ye gönlünü kaptırdı. Gidecek yeri olmayan M.T., Yunusemre İlçesi, Yarhasanlar Mahallesi'nde S.Y.'ye ait 45 HC 054 plakalı otomobilde yaşamaya başladı. Yedi ay boyunca otomobilde yatıp kalkan genç kızın durumunu mahalle sakinleri polise bildirdi. Otomobilde kalmakta ısrar eden M.T., polisler ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan tarafından güçlükle Kadın Sığınma Evi'nde kalmaya ikna edildi. S.Y. ise mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine otomobilini buradan kaldırmak zorunda kaldı.

Geçen 10 Aralık'ta, iddiaya göre M.T., görevlileri tehdit ederek, Kadın Sığınma Evi'nden ayrıldı. Tekrar sokaklarda gezmeye başlayan M.T., yaşanan kovalamacın ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan tarafından ikna edilip, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yatırıldı. Buradaki 4 ay süren tedavisinin ardından M.T., Kula Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, genç kızın sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Denizli Kula Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title