Haberler

Nusaybin'de Yasağın Ardından Çatışmaların İzleri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Nusaybin'de 4 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, teröristlere karşı düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 4 mahallesinde 4 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, PKK'lı teröristlere karşı düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde geçen pazar günü saat 07.00'den dün saat 17.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu sürede hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon düzenlendı. Yasağın kalkmasının ardından mahallelerde çatışmaların izleri ortaya çıktı.

Teröristlerin barikatlara tuzakladığı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için imha edilmesi sırasında yollarda çukurlar oluştuğu ve alt yapının hasar gördüğü ve bazı ev ve işyerlerine roketatar isabet ederek ağır hasarlar meydana getirdiği görüldü. PKK'lıların kazdığı hendekler ile kurdukları barikatların bazılarının hala durduğu gözlendi. Mahallelerde oturan vatandaşlardan imkanları olanların çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek yakınlarının yanına yerleştiği belirtildi. Çatışmalarda evleri hasar gören vatandaşlar ise bugün sabahtan itibaren onarım ve temizlik çalışmalarına başladı.

KAPILARDA İŞARET

Nusaybin Belediyesi ile DEDAŞ ekipleri de hasar gören su ve elektrik hatlarını onarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, çatışmalar sırasında büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, su ve elektriksiz kaldıklarını dile getirdi. Bu arada bazı evlerin kapılarına kırmızı boyayla X işaretleri bulunduğu görüldü.

TEOG SINAVLARI BAŞKA OKULLANA ALINDI

Nusaybin'de daha önce ertelenen Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 12-13 aralık Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bazı okulların sınav merkezlerinin değiştirildiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"12 - 13 Aralık Cumartesi ve Pazar günü ilçemizde yapılacak olan Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) bazı okulların sınav merkezleri aşağıda belirtildiği gibi değiştirilmiştir. Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu öğrencileri, Yıldırım İlkokulu'nda, Merkez Ortaokulu öğrencileri, Atatürk İlkokulu'nda, Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencileri, Oğuzhan İlkokulu'nda, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet İlkokulu'nda, Nusaybin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile Özel Demet Aytekin Ortaokulu öğrencileri, Edip Mungan İlkokulu'nda sınava gireceklerdir. Sınav saat 09.00'da başlayacağından öğrencilerimizin mağdur olmaması için en geç saat 08.00'de belirtilen okullarda hazır bulunmaları rica olunur." - Nusaybinmardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Mardin Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title