Haberler

Nusaybin'de Olaylı Gece

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dün gece PKK yandaşlarının düzenlediği gösteriye polis müdühale etti.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dün gece PKK yandaşlarının düzenlediği gösteriye polis müdühale etti. Polislere molotof kokteyli, havai fişek ve taşlar atan göstericiler, ilçeyi savaş alanına çevirdi. Çıkan olaylarda bir çocuk gözaltına alındı.

Nusaybin'de dün gece, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Şirin Sokak Bulvarı'nda toplanan bir grup PKK yandaşı, yüzlerini kapatarak yürüyüşe geçti. Göstericiler, yürüyüş sonrası Çağ Çağ, Lozan ve Işık Önder caddeleri ile Şirin Bulvarı'nda barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Uzun süre kalabalığın dağılması için anons yapan polis, dağılmamakta ısrar eden göstericilere gaz bombaları ve basınçlı suyla müdahale etti. Grup içerisindeki yüzü maskeli kişiler de polise, ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleri attı. Çıkan olaylar nedeniyle ilçe merkezi savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda 18 yaşından küçük bir çocuk gözaltına alındı.

Geç saatlere kadar devam eden olaylar, göstericilerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title