Haberler

Nusaybin'de Gergin Gece

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam yolları barikatla kapatan göstericiler polisle çatıştı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam yolları barikatla kapatan göstericiler polisle çatıştı. Polise ses bombası da atılırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Göstericilerin attığı molotof kolteyli bir işyerinin kısmen yanmasına neden oldu.

Nusaybin'de Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve KCK/TM tutuklusu bağımsız milletvekil seçilen adayların tahliye edilmesi protesto edildi.

Aralarında BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayle Gökkan'ın da bulunduğu bir gdup üzerlerinde tutuklu vekillerin bulunduğu 100 metre uzunluğundaki pankartla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında, 'Hırsız Erdoğan', 'Vekillerimizi istiyoruz' sloganları atıldı.

Daha sonra oturma eylemi yapan kadınlar Musa Anter Parkı'ndaki demokratik çözüm çadırına giderek eylemlerini bitirdi.

Kadınların eyleminin ardından kentin değişim mahallerinde yasadışı gösteriler düzenlenip, cadde ve sokakak ateşler yakılarak barikatlarla kapatıldı.

Şirin Bulvarı'nda lastikler yakarak yolu trafiğe kapatan göstericileri dağıtmak için polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Göstericiler polislere taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı.

SES BOMBASI ATILMASINA KARŞILIK POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Olaylar sırasında yüzünü puşi ile kapatan bir genç, polislerin bulunduğu noktaya ses bombası attı. Ses bombasının patlamasıyla Şirin Bulvarı bir anda duman içinde kaldı. Çevik kuvvet ve sivil polis de patlama anı ile birlikte havaya ateş açarak patlamanın yaşandığı yöne doğru koştu. Ses bombası atan ve yüzünü puşi ile gizleyen kişi ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Devrim Mahallesi'nde bulunan Demiryolu Caddesi'nde göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu. Polis de göstericilerin attığı taşları yerden alarak, onlara attı.

Kışla Mahallesi'ndeki Işık Önder Caddesi'nde de yola barikat kuran göstericilere müdahale etmek isteyen polis TOMA aracıyla mahalleye girer girmez yoğun bir şekilde taşlanmaya başlandı.

Olaylar sırasında yoldan geçmekte olan bir çocuk, yoğun gaz bombardımanı arasında kalınca bisikletini bırakarak kaçtı. Öfkeli bir polis de yolda kalan bisikleti TOMA'nın altına attı. Bisiklet aracın üzerinden geçip kullanılmaz hale getirmesi kamera görüntülerine yansıdı.

GÖSTERİCİLER AYAKKABICI DÜKKANINI YAKTI

Şirin Bulvarı'ndaki Çağ Çağ Caddesi üzerinde bulunan Aziz Özçelik'e ait ayakkabı dükkanı da yanarak kül oldu. Saat 18. 30 sıralarında göstericilerin polise attığı bir molotıf kokteylinin isabet ettiği dükkanda bulunan plastik hortumlar, naylon eşyalar ve ayakkabılar yandı.

İşyeri sahibi Aziz Özcelik, yaşanan olay karşısında mağduriyetini dile getirerek, "Benim ne suçum ne günahım vardı? Ben şimdi ne yaparım? Benim zararım 60-70 bin TL. Benim zararımı kim ödeyecek. Çoluk çocuğumun rıskı yandı kül oldu. Dükkanımın sigortası da yoktu, bunun hesabını kim verecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title