Haberler

Nusaybin'de 42 PKK'lı Terörist Daha Teslim Oldu

Güncelleme:

25 teröristin önceki gün teslim olduğu Mardin'in Nusaybin ilçesinde bugün de 10'u kadın, 42 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar devam ederken, bugün 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. İki gün öncede 25 terörist teslim olmuştu.

OPERASYONLARDA SONA GELİNDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK'nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin 'Atmaca-1' operasyonları sürüyor.

ÖRGÜTE AĞIR DARBE VURULDU

İlçede bugüne kadar 437 PKK'lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı, 35 çukur kapatıldı, 1024 el yapımı patlayıcı imha edildi.


"TESLİM OLUN" ÇAĞRISI YAPILIYOR

Nusaybin'de önceki gün 25 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapıldı.


Teslim olan teröristlerin önündeki yaralı ve çubuğa bağladıkları beyaz bez dikkat çekti...

42 TERÖRİST TESLİM OLDU

Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 10'u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Teslim olan PKK'lılarla ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.


'BAHOZ' TUTUKLANDI

Van'da 5 gün önce kırsal kesimden kente gelen ve Van Valiliği yakınlarında polisin takibi sonucu kıskıvrak yakalanan 'Bahoz' kod adlı Deniz Kocaman'ın Van Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı. PKK'lı Kocaman ve ona yardım ettiği gerekçesiyle Saray ilçesinde gözaltına alınan M.K., yoğun güvenlik önlemleri altında dün Van Adliyesine sevk edildi. Mahkeme çıkarılan PKK'lı Kocaman ve M.K., tutuklandı.


HAKKARİ'DE BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dün yurt içindeki önemli olaylara ilişkin bilgi yer aldı. Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu beş terörist; bir roketatar, bir biksi makineli tüfeği, yedi kalaşnikof piyade tüfeği ve bir telsiz ile ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.


ŞIRNAK'TA 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta devam eden operasyonda, yedi bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, iki bölücü terör örgütü mensubu teslim oldu. Kentte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 432'ye yükseldi. Dün 17 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak'ta, imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı bin 351'i buldu. Operasyonda bir tabanca, sekiz fişek ve bir av tüfeği ele geçirildi.


ÖMERLİ'DE BİR TERÖRİST 85 BİN LİRAYLA TESLİM OLDU

Mardin'in Ömerli ilçesinde arazi araması yapan güvenlik güçleri tarafından, bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışma sonucu, bir terörist; bir kalaşnikof piyade tüfeği, 140 adet fişeği, iki tabanca, 27 adet fişeği ve bir el dürbünü ile birlikte ölü ele geçirildi.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85 bin lirayla teslim oldu.

Teslim olma anından fotoğraflar:










Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (403)

türkkızı:

yazıklar olsun be orda bebek var bebek ne pkk sı

67
16
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

tabi işinize gelmeyince terörist halk olur bebek olur,

yanıt5
yanıt0
bazen çiya:

şimdi bunu izleyen tcli kardeşlerim bunların pkk lı olduguna ınanmıslar. . . şu öndekı bebek salıncagını gördunuzmu acaba. . bunlar mah sıkısmıs halk. . tabi habere göre herkes terörıst. . . inanmayın yandaş basına. . .

1
57
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

bu haber acıttı galiba baya nasıl üfüreceğiz diye türlü türlü yalan yazıyorsunuz dün teslim olanlarada yalan diyenler vardı,

yanıt14
yanıt1
ben:

sanamı inanalım çiyan

yanıt16
yanıt2
mersinden mustafa:

ben şehit polis ve askerimizin kemiklerinn szladğnı dşünyorum yazık keşke hepsni gbertseydnz 3 . 5 sene sonra sze slah skacak lar belkde

24
30
yanıtYanıtla
HDPLİ ERMENİ:

Korkudan teslim olmuşlar Tsk harbiden cok ciddi operasyonlar yapar hale geldi ben bu kadar ciddi operasyonlar uzun zamandır görmedim pkk cok kayıp verdi bunu inkar eden zaten yalan söyler

34
11
yanıtYanıtla
mehmet karaklı:

bana inandırıcı gelmedi pkk onlarca kitabını okudum teslim olacaklarını sanmıyorum çünkü ideolojilerinde teslim olmak yok bunların sivil olduğunu düşünüyorum

14
31
yanıtYanıtla
ÖMER:

Tipik bir hdp faşisti :) sen inansan ne ne inanmasan ne görüntüyemi inanacaz sana mı

yanıt3
yanıt2
ADANA:

Etekle özerklik ilan eden, donla teslim olur!!!!!

37
3
yanıtYanıtla
Tüm 403 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title