Haberler

Nürnberg?de Öğretmenler Günü Kutlaması

Dha DIŞ HABER - Nürnberg'de öğretmenler günü kutlaması Almanya'da Nürnberg Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği tarafından Nürnberg Objektif Kültür Merkezinde Öğretmenler günü kutlaması düzenlendi.

Dha DIŞ HABER - Nürnberg'de öğretmenler günü kutlaması

Almanya'da Nürnberg Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği tarafından Nürnberg Objektif Kültür Merkezinde Öğretmenler günü kutlaması düzenlendi. Kutlamaya, Kuzey Bavyera'da görev yapan 26 öğretmenin yanı sıra Başkonsolos Yavuz Kül, Eğitim Ataşe vekili Konsolos Gürol Baş, Muavin Konsolos Murat Başol, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Nürnberg Belediye Encümen üyesi Aynur Kır, Nürnberg Atatürkçü Düşünce Derneği eş başkanları emekli Öğretmen Ayla Çokbudak Süleyman Akgün, Türk-Alman Engellilere Yardım Derneği Başkanı Kamile Erdemir ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Kutlamayı öğretmenler, Gülsüm Yıldırım ile Bayram Arıcı takdim ederken, sunuşlarını şiirlerle süslediler. Başkonsolos Yavuz Kül ile Eğitim Ataşe vekili Konsolos Gürol Baş, yaptıkları konuşmalarda Atatürk'ün Başöğretmenliğini ve öğretmenliğin kutsiyetini dile getirdiler. Öğrenci Sena İlkyol bir şiirle alkış alırken, 'Atatürk ve Eğitim' konulu slayt gösterisi yapıldı. Sultan Yardım adlı öğrenci İstiklal marşımızın 10 kıtasını ezbere okuyarak alkışları hak etti.

ÖĞRETMENLİK ONURLU BİR MESLEK

Öğretmen Veli Aktürk öğretmenliğin onurlu bir meslek oluğunu belirten bir konuma yaptı. Wiesen Okulu öğrencisi Feyza Tanış ise, 'Yorum Senin öğretmenim' adlı şiiri okudu.

KEMAN RESİTALİ

Antalya opera sanatçısı Demet Emen bir keman dinletisi sundu. Ardından Öğretmen Ramazan Varol sazı ile öğretmen İlhami Edmen? in şiirlerine eşlik etti. Öğrenciler kısa bir oyun sergilediler. Başkonsolos Kül,öğrencilere hediyeler sundu ve kutlama hep birlikte Öğretmen Marşının okunması ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bavyera Almanya Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title