Haberler

Nürnberg Dambach Engelliler Atölyesi Hayata Bağlıyor

Nürnberg Dambach Engelliler atölyesi hayata bağlıyor Taner Tüzün / Nürnberg, 23 Şubat (DHA) Avrupa Elele Engellilere Yardım konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade ile yönetim kurulundan Türkan Altınışık, Emin Kente, Kezban Hocazade, Fatma Akbaş, Mehmet Akbaş, Ayfer Çoban ile birlikte Nürnberg yakınlarındaki Dambach'ta faaliyet gösteren 15'i Türk 100 engellinin devam ettiği okul ve atölyesini ziyaret ederek, yönetici Stefan Ebert'ten bilgi aldılar.

Nürnberg Dambach Engelliler atölyesi hayata bağlıyor

Taner Tüzün / Nürnberg, 23 Şubat (DHA) Avrupa Elele Engellilere Yardım konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade ile yönetim kurulundan Türkan Altınışık, Emin Kente, Kezban Hocazade, Fatma Akbaş, Mehmet Akbaş, Ayfer Çoban ile birlikte Nürnberg yakınlarındaki Dambach'ta faaliyet gösteren 15'i Türk 100 engellinin devam ettiği okul ve atölyesini ziyaret ederek, yönetici Stefan Ebert'ten bilgi aldılar.

BİRİNFİNG VERDİ

Stefan Ebert, konuklarına bir brifing vererek, engellilerin atölyede haftada 38.5 saat çalıştığını, izinlerinin senede 30 artı 5 gün olduğunu, ayda 80 euro kazandıklarını anlattı. Stefan Ebert, engellilerin evlerinden alındığını ve yemekhanede öğle yemeği verildiğini dillendirerek, engellilerin daha çok montaj işlerinde, örneğin Uvex marka gözlüklerinin saplarını montesinde çalıştıklarını vurguladı.

BERNA AKTAŞ MONTE'DE BAŞARI SAĞLIYOR

Dambach engelli atölyesinde, yeni çalışmaya başlayan engelli Berna Aktaş (19), gözlük sapı montajında maharetini gösterirken, annesi Fatma Akbaş'tan övgü aldı. Berna Akbaş'a çiçek veren Cengiz Hocazade, engelliler için getirdiği baklava ve bir buket çiçeği yönetici Stefan Ebrert'e verirken, gösterilen ilgi ve bilgilere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akbaş Elele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title