Haberler

Numan Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na 'Özür' Çağrısı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerini sarf eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirerek özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerini sarf eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirerek özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Gençlik Fuarı'na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti. "Türkiye hakikatten yaşlı, sakat, eski bir anayasayla yoluna devam etmek mecburiyetinde değildir." diyen Kurtulmuş, "Dolayısıyla Türkiye bu anti demokratik anayasayı değiştirecektir. Bu anayasa millete dar gelmektedir. Bu anayasa gerçekten bu milletin üzerinde senelerdir bir deli gömleği gibi yer almaktadır. Seçmenlerimiz şuanda mecliste bulunan partilerin seçmenlerinin de büyük bir kısmı yeni, demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasa için bu partilere oy vermiş, bu partilerin önünü açmıştır. Dolayısıyla siyaset olarak da biz bu yeni anayasa talebini asla görmezden gelemeyiz. Bu milleti daha ileriye taşıyacak genç Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi daha ileriye götürecek dinamik, tamamen sivil bir anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Onun için bu sivil anayasa, yeni anayasa fikrine destek veren bütün oluşumlara yürekten katıldığımızı onlara destek verdiğimizi ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

"YENİ ANAYASA TALEBİ GÜNDEME GELDİĞİNDE KANDAN BAHSETMEK ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye'de yeni anayasa yapılmasıyla ilgili en ufak bir fikri olan herkesin bunu dile getirebileceğini söyleyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz anayasa derken şunu ifade ediyoruz, kimin Türkiye'de yeni anayasa yapılmasıyla ilgili en ufak bir fikri varsa buyursun meydan burası. Meydan demokrasi meydanıdır. Bunu parlamentonun içerisinde milletin içerisinde herkes dile getirebilir. Yeni anayasayla ilgili farklı teklifleri gündeme getirebilir. Ancak yeni anayasa dendiği zaman tüyleri diken diken olan, eski alışkanlıkları depreşen, yeni anayasa değince kandan bahseden, 'Türkiye'de sistemi kansız bir şekilde değiştiremezsiniz' diyerek meydana çıkanları da gerçekten demokrasiye inananlar ibretle izlemektedir. Çok açık bir şekilde bir kere daha uyarıyı bir vazife telakki ediyorum. Demokrat birisi olarak, Türkiye'de sivil bir anayasa taraftarı birisi olarak ve bütün arkadaşlarımız olarak bir kere daha bir uyarıyı bir vazife telakki ediyoruz. Ana muhalefet partisinin liderinin işi anayasa konuşulduğu zaman meclisten kaçarak kandan bahseden cümleler kurmak değildir, olmamalıdır, olamaz. Ana muhalefet partisinin görevi Türkiye'de iktidarı, ciddi bir muhalefetle yola getirmek mecburiyetinde olan bir partinin başkanı olarak, daha iyi bir yeni anayasa teklifini ortaya koymalıdır. Beğenmediği konularda neyi beğenmiyorsa ortaya koymalıdır. Ortaya konulmuş olan anayasa uzlaşma komisyonuna gelerek orada görüşlerini ifade etmelidir."

"KILIÇDAROĞLU, ÖZÜR DİLEYENE KADAR, BİZ HER GÜN BU AYIBI HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sarf ettiği sözlerden dolayı özre davet eden Kurtulmuş, "Ancak bu anlamda bir yeni anayasa talebi gündeme geldiğinde kandan bahsetmek tekrar söylüyorum asla kabul edilemez. Demokrasi bakımından kabul edilemez. Demokrasi inancıyla bağdaşmaz. Bu memleketin ihtiyaçlarıyla asla örtüşmez. Onurlu bir siyasetçi olarak ana muhalefet partisinin başkanının kalkıp milletten özür dilemesi lazım. Ana muhalefet partisinin genel başkanı milletten özür dileyene kadar, biz her gün bu ayıbı hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu ayıptan CHP kurtulmalıdır. Türkiye siyaseti kurtulmalıdır. Ana muhalefet partisi milletten, demokrasiye bağlı olan insanlardan, oylarıyla iktidarları belirleyen, iktidarları değiştiren halkımızdan özür dilemelidir. Ama 'yok biz böyle alıştık, biz böyle gördük' diyorlarsa, 'biz milletin iradesiyle yolunu çeviremediğimiz bir iradeyi darbelerle önün kesmeye alışık bir gelenekten geliyoruz' diyorlarsa kusura bakmasınlar. Köprünün altından çok sular geçti. Artık bu memlekette milletin iradesinden başka hiçbir irade geçerli olmayacaktır. Milletin kararından başka bir karar demokratik standartlar içerisinde itibar edilen bir karar olmayacaktır. Söz de karar da milletin olacaktır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu Numan kurtulmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title