Haberler

NTO girişimci yetiştiriyor

Nizip Ticaret OdasıYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ilçenin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamak ve istihdamı arttırmak amacıyla çeşitli projelere imza attıklarını belirtti.


Özyurt, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için yenilikçi ve farklı düşünen kişi sayısının artması gerektiğini söyledi.

Farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayan Özyurt, Nizip'te farklı düşünen, gelecekte ilçeye ve ülkeye katkı sağlayacağına inandıkları insanlara yatırım yaptıklarını dile getirdi. Bu kapsamda KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü ve NTO işbirliğinde 4 gün sürecek "Temel Seviye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" verileceğini anlatan Özyurt, eğitimin30'ar kişilik gruplar halinde verileceğini ifade etti.

Dengeli bir ekonomik kalkınma, işsizliğin önlenmesi ve sosyal refahın sağlanması için kendi işini kurmak isteyen kişilere verilecek eğitimler sonrasında başarılı olan girişimcilerin KOSGEB'in 50 bin lira hibe desteği ve 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden yararlanma imkânı bulacağını vurgulayan Özyurt, girişimcilik eğitimlerinde başarılı olan katılımcılara sertifika verileceğini dile getirdi. Derslere yüzde 90 devam zorunluluğu olduğunu anlatan Özyurt, kursa katılmak isteyen girişimci adaylarının NTO'ya müracaat etmeleri veya "www.nto.org.tr" adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak NTO'ya iletmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Nizip Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title