Haberler

    Nsu Çetesi Korundu Mu?

    Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasındaki iki müdahil avukat, olası delillerin yok edildiği gerekçesiyle iki federal savcı ve Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA Berlin) memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasındaki iki müdahil avukat, olası delillerin yok edildiği gerekçesiyle iki federal savcı ve Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA Berlin) memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

    NSU terör örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen İsmail Yaşar'ın yakınlarının avukatı Mehmet Daimagüler ve Enver Şimşek'in ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız'ın, söz konusu savcıların ve memurların NSU terörörgütüyle  bağlantılı olabilecek belgeleri imha ettikleri gerekçesiyle hazırladıkları suç duyurusunu Federal Başsavcılığa gönderdikleri belirtildi. Daimagüler, müvekkillerinin belgelerin imha edildiği iddiasını şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, "Biz de olayın açıklığa kavuşturulması konusunda en etkili yolun bu olduğuna inandığımız için suç duyurusunda bulunmaya karar verdik." dedi.

    Daimagüler, düzgün çalışmayan bir başsavcılığın diğer kurumlardan dava ile ilgili dosyaların saklanmasını ve gerekli yerlere aktarılmasını nasıl talep edebileceğini belirterek, başsavcılığın tutumunu eleştirdi. Die Welt gazetesi, Federal Mecliste kurulan NSU Araştırma Komisyonunun görevlendirdiği eski hakim Bernd von Heintschel-Heinegg'in iki ay önce, NSU ile bağlantısı olan aşırı sağcı Jan Werner'in daha önce el konulan eşyaları arasında bulunan not defterlerini Berlin Kriminal Dairesinden istediğini, ancak iki federal savcının, 2014'ün kasım ayında Werner'e ait sadece not defterlerini değil diğer eşyalarının da imha edilmesi talimatını verdiğini yazmıştı.

    NSU terör örgütü üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'ye yardım ettiği ve örgüte silah verdiği iddia edilen Werner, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada 2014'ün ekim ayında tanık olarak dinlenmişti. NSU üyeleri, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

    Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde Mayıs 2013'ten beri görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olduğu iddia edilen Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yargılanıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Berlin Münih Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title