Haberler

    'Demokrasi Düşmanı' Rus Hacker'lar Norveç'e Saldırdı

    Güncelleme:

    Rusya ile gerilim dolu bir diplomatik sürecin ortasında olan Norveç, Rus Hacker'lar tarafından siber saldırıya uğradığını, bu saldırının 'demokrasiyi' hedef aldığını duyurdu.

    Norveç, ulusal güvenlik kurumlarıyla bazı bakanlıkların siber saldırıya uğradığını, saldırıları düzenleyen korsanların Rusya bağlantılı olduğunu öne sürdü. Norveçli istihbarat yetkilileri, olayın arkasında APT 29 adlı grubun olduğunu tespit ettiklerini duyurdu fakat saldırıların boyutuyla ilgili bilgi vermedi.

    ABD SEÇİM DÖNEMİNDE DEMOKRAT PARTİ'Yİ HEDEF ALMIŞTI

    Söz konusu korsan grup, ABD'deki seçim döneminde, Demokrat Parti'nin bilgisayar sistemlerine sızan grup olarak da biliniyor.

    'SALDIRI DEMOKRATİK KONTROL SİSTEMİMİZEDİR'

    Norveç Başbakanı Erna Solberg, eylemin demokratik düzeni hedef aldığını söyledi. Solberg, "Bu tür saldırılar bizim demokratik kontrol sistemlerimize yöneliktir. Hükümet, Dışişleri Bakanlığı, Norveç Silahlı Kuvvetleri ve siyasi partiler de bu saldırıların hedefindedir" dedi.

    İKİ ÜLKE ARASINDA DİPLOMATİK GERİLİM YAŞANIYOR

    Siber saldırı haberi, Oslo ile Moskova arasında diplomatik gerilim yaşandığı döneme denk geldi. Norveç, iki milletvekilinin vize başvurusu geri çevrilince, çarşamba günü Rusya büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

    İddialarla ilgili Kremlin'dense henüz bir yorum gelmedi.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dışişleri Bakanlığı Norveç Rusya Teknoloji Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title