Haberler

NNYÜ'de Yeni Öğrenciler Uyum Sorunu Yaşamadı

Güncelleme:

NNYÜ, yeni öğrencilerin Üniversitenin akademik ve sosyal hayatına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla Tanışma ve Oryantasyon Programı düzenlendi.


Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tanışma ve Oryantasyon Programına NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Üniversitelerini tercih ettikleri ve öğrenim hakkı kazandıkları için öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Üniversitelerin uygarlık yarışında bir ülkenin öncü kurumları olduğunu, kültürde, medeniyette, bilimde, teknolojide, araştırmada, inovasyonda öncü rol oynaması ve lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, NNYÜ'nün fiziki altyapı donanımıyla gelişmiş, çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvası olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bizim Üniversite olarak hedefimiz, dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektir. Modern eğitim metotları uygulayarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, araştırmacı, girişimci, paylaşımcı, ekip çalışmasında başarılı, kendine inanan ve güvenen, küreselleşen dünyadaki gelişmeleri iyi okuyup anlayabilen, problemlere doğru, hızlı ve esnek çözümler üretebilen, vatanına milletine, ailesine faydalı, sosyal ve kültürel yönü güçlü, kendi kültürünü iyi bilen ve özümseyen, bu kültürü koruyarak evrensel değerleri benimseyen bireyler yetiştirmektir. Mezunlarımızın iş arayan değil, kendi işlerini kuran ve bu şekilde istihdam yaratan girişimciler olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır."

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından kurulan Üniversitenin kuruluş aşamaları ile Vakıf hakkında bilgiler verirken tecrübelerini öğrencilerle paylaştı, altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Özhamurkar, "Bir işe başlarken, 'Bu Erciyes dağının önüne geldik 3916 metre yüksekliğindeki dağı nasıl aşacağız' demeyeceksiniz. Ucundan başlayacaksınız, evvela Hisarcık, sonra Tekir, sonra o tepe bir bakarsınız ki Develi'ye inmişsiniz. Hiçbir işte yapacağınız yılgınlık olmamalıdır. Sabırlı ve doğru olmalısınız. Ok gibi doğru olursan hedefine ulaşırsın, yay gibi eğri olursan elde kalırsın. Niyetiniz halisane olacak. Hür olarak her şeyi ifade edebilirsiniz ama altında art niyet olmayacak. Burayı kendi evininiz ve aileniz gibi görün." dedi.

Konuşmalardan sonra, öğrencilere eğitim ve öğretime yönelik bilgilendirme ve başvuracağı idari birimler hakkında bilgiler verildi. Tanışma ve Oryantasyon Programı, Mustafa Nevzat Özhamurkar Öğrenci Merkezi'nde düzenlenen Grup Akustik Konseriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kerim Güney Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title