Haberler

Molla Ahmet Cami İbadete Açıldı

Güncelleme:

Molla Ahmet Cami, 14 aylık restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, 110 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Molla Ahmet Cami, 14 aylık restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından bugün kılınan cuma namazı ile yeniden ibadete açıldı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 14 ay önce başlayan ve 300 bin lira harcanan Molla Ahmet Cami'sinin restorasyonu tamamlandı. Nizip'in Fevkani Mahallesinde bulunan tarihi cami düzenlenen tören ve ardından kılınan cuma namazı ile mahalle sakinlerinin hizmetine sunularak ibadete açıldı. Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, tarihi caminin her bakımdan muhteşem bir yapı olduğunu ifade ederek, Tarihi geçmişiyle herkesin görmesi gereken bir eser niteliğindeki camiyi restore ederek aslına uygun hale dönüştürdük dedi.

Törene katılan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da yaptıkları konuşmada restorasyona katkı sunanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar yeniden ibadete açılan camide Nizip İlçe Müftüsü Mustafa Genç'in imamlığında cuma namazı kıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title