Haberler

İrlandalı Bakan'dan Suriyeliler'e Ziyaret

Güncelleme:

İrlanda Bakan Eamon Gilmore, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki çadır ve konteynır kentte kalan Suriyeliler'i ziyaret etti.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki çadır ve konteynır kentte kalan Suriyeliler'i ziyaret etti.

İrlandalı Bakan Gilmore yanında bulunan heyetle birlikte öğle saatlerinde Suriyeli mültecilerin barındığı Nizip'te bulunan çadır ve konteynır kenti ziyaret etti. Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'den bilgi alan Gilmore daha sonra, çadır kentteki okulları ziyaret etti. Suriyeli çocuklarla ve çadırlarda kalan yetişkinler ile görüşen Gilmore, Suriyeli sığınmacılara Türkiye'nin yaptığı yardımın önemli bir dayanışma örneği olduğunu ifade etti. İrlanda hükümeti olarak Suriyeliler'e 1 milyon euro yardımda bulunduklarını belirten Gilmore, "Bunun devamında da yine Suriyeliler için 8 milyon euroluk yardım yapacağız. İrlanda olarak sığınmacılara yönelik yardımlarımız devam edecektir. Ama sadece bizim yardımımız yetmez, tüm dünyanın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

İrlandalı Bakan Gilmore, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Yüksek Komiserliği ile birlikte de ilerleyen günlerde ortak bir çalışma kapsamında yeni yardımlar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title