Haberler

    Nissan'ın İddiasını 'Note' Alın!

    Nissan ülkemizin en çok otomobil satılan segmenti olan B segmentinde 2 yenilenmiş modelle iddialı bir atak yapıyor.

    Nissan ülkemizin en çok otomobil satılan segmenti olan B segmentinde 2 yenilenmiş modelle iddialı bir atak yapıyor. Antalya’da gerçekleştirilen lansmanla görücüye çıkan yeni Note ve yeni Micra, iddiasını ve farkını basın toplantısında hissettirdi. Basın mensuplarının sinirlerini gevşeten muzip bir fikir, Nissan’ın yenilikçi tarzını ve kendine güvenini yansıtıyordu. Mardan Palace’ın şatafatlı ortamında şezlongların üzerine yatarak ilk kez bir basın toplantısı izledik.


    Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın’ın yaptığı sunuma Nissan Türkiye Genel Müdürü Kei Kubota eşlik etti. Akın, şu andaki ürün gamı ile Nissan olarak Türkiye’deki talebin yüzde 24,7’sine hitap edebilecek durumda olduklarını, bu oranın yüzde 70’lere ulaşmasını umduklarını ifade etti.


    Akın, Juke ve Qashqai’nin bugüne kadar Nissan’ın toplam satışları içinde en büyük payı alan modeller olduğunu belirterek, Qashqai’nin Ocak-Eylül dönemindeki satışlarının adetsel olarak bir önceki yılın %12 üzerinde olduğunu söyledi.


    “Nissan’ın ürün gamına önümüzdeki dönemde katılacak C segmenti hatchback bir model olacağı açıklanmıştı.


    Yeni dönemde Nissan yeni ve yenilenecek tüm ürünleri ile iddialı olmaya devam edecek” diye konuştu.


    Nissan olarak bu yılı 20 bin adetler seviyesinde kapatmayı planladıklarını belirten Akın, daha önce orta dönemli planlarında koydukları Türkiye’de yüzde 3 pazar payı hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.


    Mehmet Akın Yeni Note’da bu yıl sonuna kadar 1.000 adet, gelecek yıl ise 4 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedeflediklerini, eski ve yeni Micra’da ise yıl sonuna kadar 2 bin 500 civarında satış yapmayı umduklarını; önümüzdeki yıl ise 3 bin-3 bin 500 adetleri hedeflediklerini sözlerine ekledi.



    SÜRÜŞ İZLENİMİ


    Yeni Nissan Note bu lansmanda Micra’dan daha öne çıkıyordu. Note’un kapıları dışında her şeyi yenilenmiş ve daha az bir pazara hitap eden B-MPV segmentinden B hatchback’e kaydırılmış. Güvenlikle ilgili bir çok yeniliği bu segmentte sunan Note, ekonomik motorları ve yüksek donanımıyla dikkat çekiyor. Stop&Start sistemi ve Ecomod  sürüş ekonomisi yardımcısı az yakıt tüketme konusunda sürücüye kolaylık sağlıyor. Qashqai’den sonra Note’da da Around View Monitor (AVM) ile kuşbakışı görerek parketme ayrıcalığına sahipsiniz. Camları tamamen kapatılmış bir Note ile sadece monitöre bakarak park etmek yeni bir duyu organınızı kullanıyormuş gibi hissettiriyor. Geri parkta çarpmaya paydos.


    Nissan Note’un göstergesi çok şık. Oturma pozisyonu yüksek. Uzun boylular için büyük problem. Direksiyonun derinlik ayarı olmaması böyle güvenlik donanımı yüksek bir model için büyük eksiklik. Normal kullanımda yakıt tüketimi 5-6 litreleri bulurken, Ecomod’a dikkat ederek kolaylıkla tüketimi düşürebiliyorsunuz. Mehmet Akın, Note’un yakıt tüketimini 26 km’lik şehiriçi parkurda en fazla 3,7 litreye düşürebileceğimi tahmin etti. Ekonomik sürüş tekniklerini kullanarak 3,0 litreyle parkuru tamamladım ve bu sonuç herkes için çok etkileyiciydi.



    NISSAN MICRA


    Micra’da çok büyük bir değişim yok. Micra, ise bir önceki patlak gözlü farları ve sevimli hatlarıyla bayanların gözdesi olmuştu. Son yapılan makyajlarla Micra’nın erkek kullanıcılara da hitap etmesine özen gösterilmiş. Tasarımı biraz daha agresif ve sportif olmuş. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak diye bir söz vardır. Benim endişem; Micra’daki bu değişiminin erkek kullanıcıların artmasını sağlarken, bayan sürücülerin talebinin azalmasına yol açabileceği. Ben açıkçası Micra’nın o sevimli halini özleyenlerdenim. Koltuk Note’taki gibi iri yapılı erkekler için ufak kalıyor. Genel ihtiyaçları karşılayan sınıfında her zaman iyi bir seçenek olacak otomobil.


    YENİ NİSSAN NOTE’UN YENİLİKLERİ!


    Nissan’ın yenilik, tarz ve heyecanla harmanladığı Qashqai ve Juke modellerinin izlerini takip eden Yeni Nissan Note yaşamı kolaylaştıran teknolojileri ile geleceğin otomobil standardını belirliyor. Dinamik tasarımı ve gelişmiş premium teknolojisi ile Yeni Nissan Note, erişilebilir ve ekonomik bir paketle Türkiye yollarına çıktı.


    Nissan’ın ağırlık merkezi daha aşağıda olan V platformu üzerine inşa edilen Yeni Nissan Note, sportif ve atik bir görünüme sahip olmak için uzun bir aks mesafesine sahip. Aracın yan tarafı, güçlü bir dinamizm katan ve adını kortta hızla hareket eden bir squash topundan esinlenerek alan çarpıcı “Squash Çizgisi” ile ayırt edilebiliyor. Yeni Nissan Note pratikliğini ve işlevselliğini korurken; dinamik, enerjik ve sportif olan tamamen yeni bir hatchback olarak tasarlandı. Yeni Nissan Note, iç mekanda da kullanıcılarına havalı ve eğlenceli bir atmosfer sunuyor. Üstelik 85 derece açılabilen arka kapılarıyla araca iniş-binişlerde ve yük yüklemede kolaylık sağlıyor.


    Sektöre heyecan verici yeni teknolojiler getiren Yeni Nissan Note’un motoru ve şanzımanı, hem verimliliği hem de sürüş konforunu artıran akıllı özellikler içeriyor. Yeni Nissan Note’un 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleri bulunuyor. Benzinli motoru 80 HP gücünde 3 silindirli olan Yeni Nissan Note’un, 1.5 litrelik turbo dizel motor seçeneği ise 90 HP gücünde. Dizel motor seçenekleri geleneksel dizel motor ekonomisini sağlarken, benzinli motora eşdeğer bir sürüş keyfi sunuyor. Eco Sürüş Modu sayesinde motor özelliklerini ayarlayarak en iyi yakıt ekonomisini elde etmeye yardımcı oluyor. Yeni Nissan Note’un yeni modellerinde 95 gr/km değere denk gelen, düşük CO2 emisyonları sağlayan start&stop sistemi standart olarak sunulurken, kullanım maliyetleri de aynı derecede cezbedici hale geliyor.


    YENİ NİSSAN NOTE’UN TEKNOLOJİSİ


    Yeni Nissan Note, kendi sektöründe daha önce görülmemiş gelişmiş teknolojiler barındırıyor. Bu önemli teknolojiler arasında, geri gidiş ve paralel park etme stresini ortadan kaldıran yenilikçi bir sistem olan, Nissan’ın gelişmiş Çevre Görüş Sistemi (AVM) yer alıyor. Dört ayrı kamera kullanan ve gösterge paneline monte edilen 5.8 inçlik ekran, Yeni Nissan Note’un üstten görünümünü gösterirken, manevraları önemli ölçüde kolaylaştırarak sürücünün çevreyle bağlantılı olarak aracın konumunu görsel olarak algılamasına yardımcı oluyor.


    Ayrıca Yeni Nissan Note; Çevre Görüş Sistemi’ne ek olarak, üç adet gelişmiş emniyet sisteminden oluşan Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu.


    Kör Nokta Uyarısı


    Önceden sadece premium sınıftaki araçlarda kullanılan bu Nissan sistemi, Yeni Nissan Note’un her iki yanındaki gizli kör noktalarda bulunan araçları tespit etmek üzere, geniş açılı arka AVM kamerasını kullanıyor. Her iki kör noktadan birinde bir aracın tespit edilmesi halinde, Yeni Nissan Note’un yan aynası üzerindeki uyarı ışığı yanıyor. Sürücünün şerit değiştirmesi sonucunda sistemin tehlike alanında bir araç tespit etmesi halinde, ışık yanıp sönmeye başlıyor ve sesli bir uyarı veriyor.


    Şeritten Ayrılma Uyarısı


    B segmentinde ilk kez yer alacak premium özellik olan Şeritten Ayrılma Uyarısı, arka AVM kamerasını kullanarak aracın şeritten yavaş yavaş çıkmaya başlaması durumunu tespit ediyor.


    Gelişmiş bilgisayar, sürücüye yoldaki konumunu düzeltmesi için uyarı veriyor. Dolayısıyla, sistem otomatik olarak kendi hassasiyetini ayarlayarak, farklı kullanım tarzlarına olanak sağlıyor.


    Hareketli Nesne Algılama


    Çevre Görüş Sistemi’nin özellikleri üzerine inşa edilen bu yeni işlev, geri giden Yeni Nissan Note’un, yoluna çıkabilecek olan nesneleri tespit etmeye yardımcı olmak üzere sürücüye yardımcı dijital pilotluk sağlıyor. Sıradan park yardımcıları sürücüyü yolda bir nesne olması halinde uyarırken, Hareketli Nesne Algılama sistemi ise geri giden Yeni Nissan Note’a doğru yürüyen bir çocuk gibi aracın arkasında hareket eden nesneler veya kişiler olması halinde sesli ve görsel bir uyarı veriyor. Bagaj kapağına monte edilmiş olan ve dışbükey lense sahip olan geniş açılı arka AVM kamerası, aracın arkası için 180 dereceyi aşan benzersiz bir görüş alanı sunuyor.


    Kameradan elde edilen görüntülerse, 5.8 inçlik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor.


    Hem AVM hem de Güvenlik Kalkanı, Yeni Nissan Note’un 5.8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan, gelişmiş Nissan Connect Multimedya Sistemi, uydu navigasyonu, Bluetooth ve ses sistemi içerisine dahil edildi. Tepeden tırmnağa yenilenen Nissan Note, Türkiye yollarına 41 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla çıkıyor.



    YENİ NİSSAN MİCRA’DA ZENGİN DONANIM


    Micra, Nissan’ın Avrupa’da sattığı en iyi 3’üncü modeli ve 30 yıllık efsanevi geçmişi ile öne çıkan modellerinden. Nissan’ın hali hazırdaki başarısının temel taşlardan biri olan Micra modelinde yenilikler ve geliştirmeler meydana getirildi.


    Ön ve arka tasarımı tamamen yenilenen Yeni Nissan Micra’da, Nissan Connect Multimedya Sistemi, Park Asistanı gibi özellikler hayata geçirildi. Ayrıca komple metal değişimleri ile iç mekanda önemli değişiklikler yapıldı. Merkez konsol, trim, ledli stop lambalar, Radyo CD-MP3 Çalar yenilendi. Versiyonlara göre değişiklik gösteren yeni multimedya sistemi, USB+AUX girişleri ve son teknoloji geniş ekranlı dokunmatik navigasyon sistemi eklendi. Yeni eklenen 2 renkle ve 15 inç jant seçeneğiyle dış tasarımda ekstra bir yenilik sağlandı.


    Yeni Nissan Micra’da yer alan önemli özelliklerden biri üzerinde V şekli yer alan yeni ön ızgara. Değişim sadece ön ızgara ile sınırlı kalmayıp, kaput, ön farlar ve ön tamponlar da yeni bir tasarıma sahip. Ön sis lambalarının da krom çerçeveler içinde yer alması, fark yaratıyor. Dış tasarımda yapılan tüm bu değişiklikler, Yeni Nissan Micra’yı daha güçlü, daha kararlı ve dinamik gösteriyor.


    Yeni Nissan Micra’nın bir diğer önemli özellikliği ise üst versiyonda yer alan Nissan Connect Navigasyon ve Multimedya sistemi. 5,8 inç’lik yeni ekrana sahip bu sistem, kromajlı düğmelerle kumanda ediliyor.


    Dünyanın en verimli petrol motorlarını üreten Nissan, Yeni Nissan Micra’nın en üst versiyonunda 3 silindirli 1.2 litrelik direkt enjeksiyonlu, benzinli ve “supercharge”lı DIG-S motoru kullanıyor. sınıfının en üst teknolojisine sahip olan motor, 98 PS’lik sıradışı bir performans yaratıyor ve bir dizeli ekonomisi sağlıyor (100 km’de 4,4 lt.). Ayrıca 99 gr/km’lik düşük emisyon değeriyle doğayı da düşünen DIG-S motorlarda yer alan otomatik stop/start teknolojisi yakıt ekonomisini yüzde 4 oranında geliştiriyor.


    Yeni Nissan Micra’nın STREET versiyonunun standart donanımları arasında; merkezi kilit, elektrikli ön camlar, elektrikli direksiyon simidi, 14 inç çelik jantlar, Cruise Control, sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları ile ABS ve ESP yer alıyor.


    MATCH versiyonu ile birlikte Otomatik klima, Ön sis farları, 15 inç çelik jantlar, otomatik yanan farlar ve yağmur sensörlü silecekler sunuluyor.


    En üst versiyon olan DIG-S DESIRE’da ise Nissan Connect Multimedya Sistemi, Akıllı anahtar, Start Stop Düğmesi, Otomatik katlanan ısıtmalı yan aynalar, Park Asistanı, Park sensörleri, Cam Tavan ve Süet görünümlü koltuk kaplamaları bulunuyor.


    Nissan Micra, 30 yıldır 6 milyon adetten fazla satış rakamıyla küçük otomobil sınıfında akıllarda ve kalplerde yaşamaya Yeni Micra ile devam edecek. Micra,  36 bin 900 TL.’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.


    Yazı: Yener Gülünay


    Fotoğraflar: Nissan


    Mekan: Antalya


    Daha fazlası için Carmedya Kasım 2013 sayısını ücretsiz olarak indirebilirsiniz…

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Mehmet Akın Antalya Türkiye Nissan Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title