Haberler

Nilay, Eşinin Yaşadığı Umuduyla 9 Gün Nehir Kenarından Ayrılmadı

Denizli'ye giderken, Sarayköy İlçesi yakınlarında Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobilde bulunan 20 günlük evli çiftten 17 yaşındaki Nilay Baskın kurtulurken, 19 yaşındaki Birol Baskın kayboldu.

İzmir'den 23 Haziran gecesi Denizli'ye giderken, Sarayköy İlçesi yakınlarında Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobilde bulunan 20 günlük evli çiftten 17 yaşındaki Nilay Baskın kurtulurken, 19 yaşındaki Birol Baskın kayboldu. Eşinin yaşadığına inanan ve umutla günlerce nehir kenarından ayrılmayıp "Cesedini görmeden öldüğüne inanmam" diyen Nilay, kazadan 9 gün sonra Birol Baskın'ın cesedinin bulunmasıyla yıkıldı.

Denizli'de oturan Nilay Baskın (Kayman) ile İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde oturan Birol Baskın, 3 Haziran günü Denizli'de dünya evine girdi. Evlendikten sonra Ödemiş'in Ovacık Köyü'ne yerleşen çift, Denizli'de oturan Nilay'ın ailesini ziyaret edip sürpriz yapmak için çıktıkları yolda kaza geçirdi. Çiftin içinde bulunduğu 35 ZBA 60 plakalı otomobil Sarayköy İlçesi'nin Köprübaşı Köyü yakınlarında gece henüz bilinmeyen nedenle Büyük Menderes Nehri'ne uçtu.

NİLAY KURTULDU, BİROL KAYBOLDU

Nilay Baskın, aracın içinden çıkıp kurtulmayı başarırken, nehirde kaybolan Birol Baskın'a tüm aramalara rağmen günlerce ulaşılamadı. Birol Baskın'ın 20 günlük eşi Nilay Baskın ile babası Veli Kayman nehrin yanından biran olsun ayrılmayıp arama çalışmalarını yakından takip etti.

Birol'un öldüğüne inanmayan baba- kız, el ele tutuşarak kazanın olduğu bölgede nehir kenarında dolaştı, sazlıkları tek tek kontrol etti. Babasıyla birlikte arama çalışmalarına katılan Nilay, eşinden yanıt alabilme umuduyla sazlıklarda dolaşıp 'Birol, orada mısın?' diyerek nefesi tükenene kadar bağırdı.

YALNIZCA NEHRE UÇTUKLARINI HATIRLADI

Birol Baskın'ı arama çalışmaları sürerken DHA muhabirine konuşan Nilay Baskın, kazanın nasıl olduğunu hatırlayamadığını söyledi. Eşinin yaşadığı umudunu hiç kaybetmeyen Nilay Baskın, şunları söyledi:

"O gece tek hatırladım şey nehre uçmamız, akıntı fazlaydı, otomobilden çıkıp, sazlıklara tutunarak kenara çıktım. Suya gömülen otomobilden ben çıkabildiysem o da çıkar. Onun çıkma şansı daha fazlaydı. Birol bulunmadan buradan ayrılmayacağım. Şuan öldüğünü düşünmüyorum çünkü dirisini bulacaklarını biliyorum ve umutluyum. Cesedi bulunmadan öldüğüne inanmam, çünkü o yaşıyor. Sazlıkların arasında yaralı halde olabilir. Belki hafızasını bile kaybetmiş olabilir. Aramalar yeterli değil. Burada biz kendimizi paralıyoruz ama keşke ben de suya girip arayabilsem. "

"DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTIK"

Arama çalışmalarında Büyük Menderes Nehri'nin debisinin düşürülmesi için baraj kapakları bir gün kapatılırken, bunun yeterli olmadığını söyleyen Nilay Baskın, "Kaza olmasaydı eğer, 26 Haziran doğum günüydü. Onu şoke edecek bir sürpriz yapacaktım. Fotoğraflarımızdan slayt hazırlayıp, değişik bir hediye vermeyi düşünüyordum" dedi.

CESET BULUNUNCA YIKILDI

Birol Baskın'ı arayan ekipler, Büyük Menderes Nehri'nde kuvvetli akıntıyla sürüklenmiş olabileceğini dikkati alarak geniş bir alanda arama çalışması yaptı. Bir ara baraj kapakları kapatılarak debisi düşürülen nehirde dip taraması yapıldı.

Arama çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, bu sabah Birol Baskın'ın cesedini, otomobilin uçtuğu Köprübaşı Köyü'nden 7 kilometre uzaklıktaki Karakaş Köyü yakınlarında nehirde buldu. Nehre uçan otomobilde akıntıyla sürüklenip boğulan Birol Baskın'ın cesedinin su yüzüne çıkmasıyla bulunduğu belirtildi.

Kendisinin kurtulduğu kazada kaybolan eşi Birol'un yaşadığına inanan ve 9 gün boyunca nehir kenarından ayrılmayan Nilay Baskın, cesedin bulunduğu haberiyle yıkıldı. Henüz 20 günlük evliyken birlikte geçirdikleri kazada kaybettiği eşi için feryat eden Nilay'ı yakınları güçlükle sakinleştirebildi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title