Haberler

Nijeryalı Dolandırıcılardan Biri Yakalandı

Kocaeli'nde inşaat şirketi sahipleriyle internet aracılığıyla temas kurarak ellerindeki siyah kağıtları solüsyonla 5 milyon dolara çevireceklerini söyleyen iki Nijeryalı'dan biri yakalandı.

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde, uluslararası alanda da faaliyet gösteren inşaat şirketi sahipleriyle internet aracılığıyla temas kurarak ellerindeki siyah kağıtları solüsyonla 5 milyon dolara çevireceklerini söyleyen iki Nijeryalı'dan biri yakalandı.

Derince İlçesi'nde faaliyet gösteren inşaat firmasının sahibi A. D. ile internet aracılığıyla temas kuran Nijeryalı Muhammet El Şerif ile Muhammet Hasan Mustafa, görüşmeleri yaptıktan sonra ilçeye geldi. İki Nijeryalı ellerinde örnek olarak bulunan siyaha boyanmış siyah kağıtların üzerlerine solüsyon dökerek yıkadıktan sonra ortaya çıkan dolarları gösterdi. A. D. 'yi ikna eden iki şüpheli İstanbul'da emanete bıraktıkları içinde bunun gibi 5 milyon dolar bulunan kağıtlar bulunduğunu, onları alabilmek için 25 bin dolara ihtiyaçları olduğunu söyledi. A. D. bu parayı onlara verdi.

Bu kişiler emanet olarak bıraktıkları tekerlekli bavul içindeki kasayı alırken içinde 5 milyon dolar olduğunu, ancak onların da diğerleri gibi dolara dönüşmesi için 170 bin sterlin değerinde solüsyon almaları gerektiğini söyledi. Nijeryalılar'a daha önce 25 bin dolar kaptıran A. D. şüphelenerek durumu polise bildirdi. Harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri Muhammet El Şerif'i yakaladı, arkadaşı ise kaçtı. Nijeryalılar'ın dolandırıcılıkta kullandıkları kağıtlara da el konuldu. Diğer Nijeryalının da yakalanması için araştırmalar sürdürülüyor.

- Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title