Haberler

Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler

Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

Belediye personeli, çoğunlu öğrenci olan bir grupla üzerinde sigara resmi olan tabutu omuzlara alarak belediye binası önüne getirdi. Tabut taşınırken bir kişi üzerine 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' dövizi taşıdı. Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ve Altunhisar Belediye Başkanı AK Partili Erdal Sarı'nın da katıldığı etkinlikte tabut, vatandaşlar tarafından üzerine atılan sigara paketleriyle birlikte 'Niğde'nin bağları' müziği eşliğinde temsili olarak toprağa gömüldü. Ardından Mehmet Erdem ve Erdal Sarı vatandaşlara süt ikram etti. Belediye Başkanı Erdal Sarı, Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Özellikle sigaraya, alkollü içeceklere, uyuşturucu ve keyif verici maddelere karşı bir kampanya düzenledik. 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' sloganıyla düzenledik ve ardından süt ikram ettik. Ülkemizde 100 binin üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Biz de bu vatandaşlarımıza tabutlarla cenazeleri ağıtlarla defnediyoruz. Biz de dedik ki bu sigara bize hep ağıtlar yaktırıyor, biz bu sigarayı tabuta koyalım alkışlarla müzik eşliğinde bu sigarayı toprağa gömelim ve hayatımızdan çıkaralım. Canımızı malımızı paramızı alan bu sigarayı terk etmelerini ve sağlığına, ekonomilerine katkı sağlamaları için hemen harekete geçilmesi lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Sarı Altunhisar Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title