Haberler

Niğde'de "Ücretsiz 2 Saat Fazla Mesai" Eylemi

Niğde'de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 işçi, sektörün devamlılığının sağlanması amacıyla bir ay süresince ücretsiz "2 saat fazla çalışma" eylemine başladı.

Niğde'de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 işçi, sektörün devamlılığının sağlanması amacıyla bir ay süresince ücretsiz "2 saat fazla çalışma" eylemine başladı.

Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, fabrika bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma hayatının önündeki geçici işçilik, kiralık işçilik, kıdem tazminatı, taşeron işçiliği gibi sorunların çözülmesi için genel merkezin ortak kararıyla fazla mesai eylemi başlattıklarını söyledi.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi sorunların çözülmemesi dolaysıyla buruk bir bayram geçireceklerini ifade eden Tuğrul, şunları kaydetti:

"Fabrikada yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bu günden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, esnaf ve tüm yöre halkını uyandırmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden bir ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde günde iki saat fazla çalışma eylemi kararı aldık."

Tuğrul, sendikanın çalışma hayatı ve üretimdeki olumsuzluklarının giderilmesi için, inandığı doğruların peşinden gitmeye kararlı olduğunu dile getirerek, "Amacımız devletle didişmek değil fabrikamıza sahip çıkmak. Biz üretip devam etmek istiyoruz." dedi.

İşçiler, açıklamanın ardından görev yerlerine dönerek çalışmalarına devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title