Haberler

Niğde'de Sokak Arasında Düğün Yasaklandı

Niğde Valiliği, artan şikayet üzerine sokak arasında düğün, nişan ve sünnet gibi eğlencenin yapılmasını yasakladı.

Niğde Valiliği, artan şikayet üzerine sokak arasında düğün, nişan ve sünnet gibi eğlencenin yapılmasını yasakladı. Açıklamaya göre yasağa uymayanlara 700 lira idari para cezası uygulanacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Niğde'de son günlerde sokak ortasına masa, sandalye konularak hoparlör ve ses düzeni ile müzik yayınlandığı, trafik akışının engellendiği yönünde çok sayıda şikayet geldiği vurgulandı. Yol, cadde ve sokakların bütün halkın kullanımına açık yerler olduğu belirtilen açıklamada, vatandaşları bu şekilde mağdur edenler hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedilerek şöyle denildi:

"Bilindiği gibi yol, cadde ve sokaklar bütün halkımızın kullanımına açık yerler olup, bu yerlerin belli bir kişi veya grubun kullanımıyla kısıtlanması, diğer halkımızın gelip geçmesi, trafiğin engellenmesi, ses ve müzik yayını ile çevrenin rahatsız edilmesi kanuna aykırı olduğu gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebep olmaktadır. Bu nedenle mahalle aralarında, sokak ve caddelerde düğün ve eğlencelere izin verilme gibi bir husus söz konusu olamayacak. Trafiğin engellenmesi halinde 2918 Sayılı Trafik Kanunu'nun 14'üncü maddesinin A ve B maddelerinde 'Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmesini engelleyecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketler ile B maddesinin 2'nci bendinde meydana gelen tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır, bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşça derhal giderilir, zarar karşılıkları ve masrafları sorumlulara ödetilir' denilmekte olup bu madde hükmüne uymayanlara 356 TL para cezası uygulanır. Ayrıca açık havada yapılan nişan, düğün ve benzeri kutlamalarda Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde belirtilen sınır değerlerin aşıldığının tespiti durumunda da 2872 sayılı Çevre Kanununa göre 700 TL idari yaptırım uygulanmaktadır." - Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

H5K1N:

Selçuk Mahallesi Deniz Sokağında oturan Niğde nin yerlisi bir vatandaş olarak; Deniz sokağımız çok nezih ve sakin mahalleydi. Maalesef sokakta açılmasına izin verilen cafe ve eğlence yerlerlerinden dolayı hemen her gün vukaatlar olmaktadır.Bu olaylar yüzünden gerek ailemi ve gerekse sokağın müdaim sakinlerinin huzursuzluğuna sebep olmaktadır. Niğde belediyesi yetkilileri tarafından, Melek girmez sokağıında faaliyet gösteren eğlence yerleri şehir merkezi dışına taşındı . Fakat sanki 2. melek girmez sokağı Selçuk Mah. Deniz Sokağına inşaa edilmeye çalışılıyor . Başta sayın Niğde Valiliğimiz ve Niğde Belediyesi yetkililerinin konuyla yakından ilgilenmesini ve gerekli tedbirlerinin alınmasını arz ediyorum.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title