Haberler

New York'ta Bir Kişi Daeş'e Yardımdan Tutuklandı

WASHINGTON (AA) – ABD'nin New York şehrinde, terör örgütü DAEŞ'e materyal sağlayan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

WASHINGTON (AA) – ABD'nin New York şehrinde, terör örgütü DAEŞ'e materyal sağlayan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, New York şehrinin kuzeyindeki Bronx bölgesinden olan 22 yaşındaki Sajmir Alimehmeti'nin DAEŞ'e yardım sağlamaktan bugün tutuklandığı kaydedildi.

Abdul Qawii olarak da bilinen Alimehmeti'nin 2015'in yarısından itibaren birçok bıçak ve askeri türde ekipman satın aldığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada şahsın ayrıca DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gitmeye çalışan sivil polis memurlarına yardım etmek istediği ifade edildi.

Bugün hakim karşısına çıkarılması beklenilen Alimehmeti'nin dava dilekçesinde, 2014 yılında Birleşik Krallık'a girmek isterken yetkililerin el koydukları dizüstü bilgisayarıyla cep telefonunda birçok DAEŞ bayrağı görsellerinin çıkmasının ardından bu yana takip edildiği belirtildi.

ABD'de 2014'ten bu yana yaklaşık 90 kişinin DAEŞ ile ilgili suçlamalardan hakim karşısına çıktığı biliniyor.

Alimehmeti'yi tutuklatan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, şahsın, DAEŞ'in terör kampanyasını desteklemek için yurt dışına seyahat edebilmeye dönük adımlar attığına işaret ederek, "Alimehmeti, öldürmek ve kargaşa çıkarmaya can atan bir terör organizasyonunu desteklemeye yönelik net niyetini gösteren eylemlerinden dolayı tutuklandı." ifadesini kullandı.

ABD Adalet Bakanlığı, dün de Bharara'nın İran asıllı Kanadalı Ali Reza Parsa'nın İran'a konulan ambargoları ihlal etme girişimlerinden dolayı şahsa 3 yıl hapis cezası aldırdığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

New York İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title