Haberler

New York Borsası Yükselişle Kapandı

Güncelleme:

New York Borsası günü, açıklanan veriler ve Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin anlaşma şartlarına büyük oranda razı olduğu haberlerinin ardından yükselişle tamamladı.

New York Borsası'nda endeksler, günü açıklanan veriler ve Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin anlaşma şartlarına büyük oranda razı olduğu haberlerinin ardından yükselişle tamamladı.

Dow Jones Endeksi 139,93 puan (yüzde 0,79) değer kazanarak 17.759,44 puana, Standard & Poor's (S&P) 500 Endeksi 14,32 puan (yüzde 0,70) artışla 2.077,43 puana yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 26,25 puan (yüzde 0,53) kazançla 5.013,12 puandan kapandı.

Endesklerin üzerinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ülkenin resmi kreditörlerine hitaben yazdığı 30 Haziran tarihli mektup etkili oldu. İngiliz gazetesi Financial Times tarafından yayınlanan söz konusu mektup, Yunanistan'ın kreditörlerin önerdiği şartların büyük kısmını küçük değişikliklerle kabul etmeye hazır olduğu şeklinde yorumlandı.

Bunan karşın, Avro Bölgesi Maliye Bakanları bugün yaptıkları telekonferans toplantısında Atina'nın bu hamlesini "not etmekle" yetindi.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan'la referanduma kadar müzakere etmeyeceklerini belirterek, "Referandumu bekleyeceğiz ve sonucunu dikkate alacağız" dedi.

Çipras hükümeti, kreditörlerin 25 Haziran'da sundukları anlaşma şartlarını 5 Temmuz Pazar günü halk oylamasına götürme kararı almıştı.

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ADP özel sektör istihdamı haziranda 237 binle beklentiyi aşarak, son 6 ayın en iyi performansını gösterirken, ISM İmalat Sanayi Endeksi de 53,5 değerini alarak son 5 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Analistler, piyasaların yarın Yunanistan'a ilişkin gelişmelerin yanı sıra ABD'de açıklanacak haziran ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklanacağını belirtiyor.

New York Borsası, cuma günü ise ABD'nin Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle kapalı olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Dow Jones New York Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title