Haberler

Nevşehir Demokrasi Nöbeti, Tek Yürek Halinde Devam Ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖPDY)?na mensup bir grubun, 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Nevşehir'de binlerce vatandaş, Diriliş Meydanı'nda başlattıkları demokrasi nöbetine devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖPDY)?na mensup bir grubun, 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Nevşehir'de binlerce vatandaş, Diriliş Meydanı'nda başlattıkları demokrasi nöbetine devam ediyor.

Nevşehir'deki çok sayıda sivil toplum örgütünün yanı sıra binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla, birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı pankartlarla darbeye karşı tepkilerini ortaya koydular.

İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan ve 11. Gününe giren demokrasi nöbetine katılanlar sık sık 'Dik dur eğilme bu millet seninle' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attılar.

Diriliş Meydanında Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çiftci, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere darbe girişiminde bulunanların idam edilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı. Çiftçi, Fetocuların idam edilmesi konusunda bir imza kampanyası gerçekleştiriyoruz. Tabanda Nevşehir halkı bunu talep ediyor. İmzalarımızı aldığımız zaman meclise ulaştıracağız; taktir yüce meclisin. Ülkemizin bu kötü gününde vatanımızın yanında yer aldık. Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldık. Ülkeyi bu darbecilere, bu hainlere bırakmayacağız; biz gaziler olarak dün bedel ödedik, bugün de bedel ödemeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka gideceğimiz yer yok. Burayı kimse Suriye'ye, Irak ve Libya gibi başka ülkelere çeviremez. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Türk milleti 79 milyonu ile dimdik ayakta duruyor; nöbetimize devam ediyoruz dedi.

Demokrasi nöbetine katılan 10 bine yakın kişi için, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kavurma ve ayran, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu önlüklerini giyerek Demokrasi Nöbetine katılan vatandaşlara ekmek arası kavurma, salata ve ayran ikramında bulundular.

Daha sonra platforma davet edilen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu halkı selamladı.

NEVŞEHİRLİLER DİMDİK AYAKTA

Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, bayrak ve demokrasi nöbetine vatandaşların ve kurum çalışanların tek yürek halinde destek verdiğini belirtti. Gün geçtikte darbe girişiminin boyutlarının daha net bir şekilde ortaya çıktığını aktaran Açıkgöz, asil Türk Milletinin kendi varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bu ihanete karşı dik duruş sergileyerek bunun önüne geçtiğini ve üzerine oynanan büyük oyunu bozduğunu vurguladı. Açıkgöz şöyle konuştu ' Bizler bu kutlu yola devam ediyoruz. Tek Bayrak,Tek Millet,Tek Vatan ve hep birlikte büyük Türkiye yolunda gece gündüz mücadelemiz devam ediyor. Sizlerdeki bu coşku ve heyecan bizlerin bu yolda daha fazla çalışması gerektiğini ifade ediyor. Şerefli, şanlı ve kahraman Nevşehirlilerin evlatları dimdik ayakta. Bizler kefenlerimizi giyerek sizin emrinizdeyiz. İnanıyorum ki Allah'ın izni ve inayetiyle bu süreçle birlikte daha ülke olarak daha da büyük gelişmeler sağlayacağız.' dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Boğaz Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandığını hatırlattı. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine karşı göğsünü siper eden vatan şehitlerinin ülke genelinde isimlerinin yaşatılması yönünde belediyelerin çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalara ülke genelinde ilk başlayan belediyelerden birinin de Nevşehir Belediyesi olduğunu dile getirerek, Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti. Gizligider ayrıca yaklaşık 10 bin kişilik nöbet sofrası hazırlayan Ünver'e teşekkürlerini iletti.

GEÇMİŞ DARBELERDE EZANLAR TANKLA TÜFEKLE SUSTURULUYORDU, ŞİMDİ EZAN DARBEYİ SUSTURDU

Ellerinde Türk Bayrakları ile coşkulu bir görüntü ortaya koyan minik çocuklarla platformu paylaşan Gizligider 'Zaten tüm çabamız bunlar için değil mi Amacımız, gayretimiz çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşamaları. İnşallah onların daha iyi şartlarda yaşayacağı Türkiye'yi el birliği ile kendilerine teslim edeceğiz. Önceki darbe dönemlerinde ezan, tüfekle, topla ve tankla susturulmasına karşın, İslam'ın sancaktarlığını yapan Türkiye'de son yaşanan darbe girişimi karşısında darbenin ezan sesleri ile susturulduğunu söyledi.

DARBE GİRİŞİMİ İÇİN TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

AK Parti Nevşehir milletvekili Murat Göktürk 'de Türkiye Büyük millet Meclisi'nde ihanet şebekesinin planladığı darbe girişiminin tüm yönleriyle araştırılacağı bir araştırma komisyonu kurulacağını kaydetti. Göktürk ' Vatanımıza göz diken, milletimizi parçalamak isteyen hain ve adilerin böyle bir ihaneti nasıl yaptıklarını tüm yönleriyle araştıracak bir komisyonu TBMM'de kuracağız. Tüm gerçekleri bu milletin önüne getireceğiz. Sizler bu vatan için nöbettesiniz, biz buna şahidiz, Allah'da şahittir. 11. Günde yine meydanları hınca hınç doldurarak milli iradenin tecellisini ortaya koyduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 'dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebubekir Gizligider Mustafa Açıkgöz AK Parti Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title