Haberler

Nevruz Bayramı Ankara'da Kutlandı

Nevruz Bayramı Ankara'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Nevruz Bayramı Ankara'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması, Kolej Meydanı'nda gerçekleştirildi. BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada, Ankara'nın merkezinde Nevruz mitingi yaptıklarını söyleyerek, Twitter yasağını eleştirdi. Kaplan, "Ya demokrasi, ya demokrasi, ya özgürlük ya özgürlük. Bundan başka çözüm yok. Onlar aşiret devleti gibi davranıyorlar. Twitter'da birisi yanlış yapabilir, hukuk dışı yazabilir. Cezaların şahsiliği prensibi vardır. Gidersiniz bulursunuz, yargıya çıkarırsınız. Ama toptan cezalandırma, kolektif cezalandırma orta çağ döneminde kaldı" ifadelerini kullandı.

Kolej Meydanı'nda yapılan kutlamadan önce geniş güvenlik önlemi alınırken, çevik kuvvet ve TOMA'lar da meydanda yerlerini aldı. Eylemciler Kolej Meydanı'na polis aramasından geçerek girdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nevruz Bayramı Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title