Haberler

Neşet Ertaş'ın Cenazesi Kırşehir'de

Güncelleme:

Neşet Ertaş'ın cenazesi, ikindi namazı öncesinde Ahi Evran Camii'nin de bulunduğu Ahi Meydanı'na getirildi.

Neşet Ertaş'ın cenazesi, ikindi namazı öncesinde Ahi Evran Camii'nin de bulunduğu Ahi Meydanı'na getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da aynı sıralarda helikopterle gelerek Ahi Stadı'na indi. Erdoğan, oradan Kırşehir Belediye Başkanlığı'na geçti ve ikindi namazını bekledi.

Bu sırada, Ahi Evran'ın da türbesinin bulunduğu camiden, "Muharrem Ertaş oğlu Neşet Ertaş vefat etmiştir. Cenazesi, Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedilecektir. Mevla rahmet eylesin" denilerek selası verildi. Bu sırada MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Neşet Ertaş'ın cenazesinin önüne gelerek dua etti. Oktay Vural, daha sonra tabuta el sürdü, ardından da elini kalbine götürdü.

İkindi namazının ardından korumalarıyla birlikte Başbakan Erdoğan, camiye geldi ve Ertaş'ın yakınlarının ellerini sıkarak başsağlığı dileklerini iletti. Bu sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ahi Meydanı'na gelerek, Ertaş'ın tabutunun önünde yerini aldı.

30 BİN KİŞİ KATILDI

Cenazeye Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanısıra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DSP Genel Başkanı Masum Türker, valiler, belediye başkanları, kaymakamlar, dernek ve odaların başkanları, sanatçılar Orhan Gencebay, Edip Akbayram, Arif Sağ, Bedia Akartürk, Gülay ile yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi Ahi Meydanı'nı dolduranlar ve çevredeki binaların çatılarına çıkanlar ünlü ozanı alkışladı, 'Bozlaklar öksüz kaldı', 'Seni hep yaşatacağız', 'Yattığın yer nur, mekanın cennet olsun. Hakmımız sana helal olsun' pankartları açıldı.

Sıcak ve aşırı kalabalık nedeniyle Ahi Meydanı'nda baygınlık geçiren 12 kişiye sağlık ekipleri müdahale ederken, sedyeyle hastaneye kaldırılanlar oldu.

Tören alanına vatandaşlar, üstleri tek tek aranarak alındı. Cenaze namazını kıldıran ve 4 kez Neşet yerine Nejat diyen Ahi Evran Camii imamı alanı dolduran kalabalık ile protokole hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yalan dünya diye sazıyla sözüyle feryat eden Neşet Ertaş beyefendiyi sonsuzluğa uğurluyoruz. Gönüller sultanı, hakkın, adaletin, barışın simgesi haline gelmiş, elleriyle dilleriyle bu gerçekleri halka haykırdı. O silahsız bir halk kahramanıdır. Silahı, sazıdır, sözüdür. Halk sevgisi, hak sevgisi ile milletin ak pak yüzü oldu. Ona insanı ve İslami görevimizi ifa ediyoruz."

Cenaze namazının kılınmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Neşet Ertaş'ın tabutunun önünde alanı dolduranlara yaptığı konuşmada sözlerine Besmele çekerek başladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra şöyle devam etti.

"Değerli kardeşlerim, her nefis ölümü tadacaktır. Şu anda huzurunuzda bir nefis olarak, çok değerli dostumuz, ağabeyimiz, kardeşimiz, bozlakçımız, Türkiye'de öncü bir ismi Neşet Ertaş musalla taşında. Sazıyla, sözüyle yaşayan, bir çizgi ortaya koyan Neşet Ertaş, o emanet olan canını sahibine teslim etti. Birlik ve beraberlik içinde dünyada mahlas olarak Garip'i kullandı. O bu yalan dünyaya, garip olarak bakıyordu. 2 metreküplük kabirde aslına dönecek. Çeşitli toplantılarda üstadla bir arada olduk. Onun duyarlılığı, Anadolu'nun sesi oluşu bize farklılıklar sunuyordu. Artık, bu sazın susmasından öte devamını yetiştirdiklerinden bekliyoruz. Onun, birlik ve beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var. Rabbim onu cennetiyle mükafatlandırır. Bu cemaatin ve sevenlerinin görüntüsü, bu tabloyu ortaya çıkartıyor. Yolun açık olsun üstad. Allah'a emanet ol."

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte tabutu omuzlayıp, bir süre taşıdı. Bağbaşı Mezarlığı'ndaki define ise Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Başbakan Erdoğan, CHP Lideri ve diğer siyasiler mezarlığa gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Günay Neşet Ertaş Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title