Haberler

Nepal'de 6.7 Büyüklüğünde Artçı Şoku!

Güncelleme:

Dünkü 7.8'lik depremin şokunu yaşayan Nepal'de bugün de başkent Katmandu'da 6.7 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

Nepal'de dün yaşanan 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından başkent Katmandu'da bugün 6.7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), artçı depremin merkez üssünü Kodari kentinin 17 kilometre güneyi olarak saptadı.

Açıklamada, başkent Katmandu'nun doğusunda bulunan Kodari kentinde yaşanan artçı depremin ilk bilgilere göre 6.7 büyüklüğünde olduğu ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

HAVALİMANI KAPATILDI, UÇUŞLARA İZİN YOK

Depremin ardından Katmandu Havalimanı'nın kapatılarak uçuşlara izin verilmediği öğrenildi. Nepal Başbakanı Sushil Koirala vatandaşları kan bağışı yapmaları konusunda uyarırken, kentte devam edilen arama kurtarma çalışmalarına katılmaları çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ!

Nepal ve Hindistan'ın kuzey kesimlerini etkileyen 7.9 şiddetindeki depremde, şu ana kadar 2200'den fazla insanın hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkede yaşayan onlarca Avustralya vatandaştan da şu ana kadar herhangi bir haber alınamadığı açıklandı. Avustralyalıların depremde hayatlarını kaybetmiş olmalarından endişe ediliyor.

Nepal'de yaşayan bazı Avustralyalılar ise internet üzerinden güvende olduklarını yakınlarına bildirdikleri ifade edildi. Nepal'deki depremde kaybolan Avustralyalılar arasında büyükanne Riitta Korpinen ile torunu Hamish McKee de bulunuyor. İkilinin Red Cross isimli misyoner teşkilatı adına bir kimsesiz çocuklar evinde çalıştıkları ifade ediliyor.

DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ FELAKETİ

Nepal'de bulunan Everest Dağı'na tırmanan 17 dağcının ülkede meydana gelen 7,8 şiddetindeki deprem nedeniyle oluşan çığ felaketinde hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

GOOGLE MÜHENDİSİ ÇIĞ KURBANI OLDU

Everest'te ölenler arasında Google'ın yöneticilerinden Daniel Fredinburg'un da olduğu açıklandı. Fredindburg'un Google haritaları için dünyanın en yüksek zirvelerini fotoğrafladığı öğrenildi.

AFAD EKİBİ NEPAL'E GİTTİ

ABD, Çin, Pakistan, Hindistan, Türkiye, İran, Kanada ve İsrail Nepal'e yardım gönderen ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Depremin ardından Nepal'den gelen yardım çağrısı üzerine Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı. AKUT'tan yapılan yazılı açıklamada, yapılan yardım çağrısı üzerine Almanya ve Polonya'dan arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığının öğrenildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'den de AFAD'ın 30, UMKE'nin de 10 kişilik ekibiyle hareket edeceği açıklandı. BM'ye bağlı UNDAC ekibinin yolda olduğu, Nepal'e ulaştığında daha sağlıklı bilgiler geleceği belirtiliyor. AKUT olarak 40 kişiden oluşan bir ekip hazırlandık ve durumu BM ve AFAD'a bildirdik. Medikal ağırlıklı 15 kişilik ekibimiz, Nepal için THY uçağı ile bölgeye hareket etmek için yola çıktı. Gelecek haberler doğrultusunda operasyonel ağırlıklı ikinci bir ekibimiz daha Nepal'e hareket edecek."

AFAD ekibi açıklamaya mütakip yola çıktı ve felaket bölgesi Nepal'e ulaştı. Ekibin kısa sürede çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Kızılhaç, Oxfam, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü gibi yardım kuruluşları da depremden etkilenenlere yardımcı olmak için bölgeye uzman göndermeye başladı.

Çin, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olması için 62 kişilik bir ekip gönderdi.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Depremin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Nepal'de bulunan vatandaşlarımızdan bazılarına ulaşılmış olup, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği veya yaralandığı kaydedilmemiştir" denildi.

Açıklamada, "Deprem nedeniyle yaşanan kayıpları nedeniyle dost Nepal halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. İlgili kuruluşlarımız Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkları başlatmışlardır" ifadesi kullanıldı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, arama kurtarma çalışmalarına katılan yardım ajansları tarafından kullanılmak üzere 5 milyon dolar bağışladıklarını söyledi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Peter Lerner da Twitter'dan yaptığı açıklamada "İsrail ordusu, insani yardım çalışmalarına yardımcı olmak üzere Nepal'e uzmanlardan oluşan bir ekip gönderecek" ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Nepal halkına başsağlığı dileklerini iletirken İran Kızılay'ının Başkanı Ali Asker Ahmedi, Tahran'ın Nepal'e insani yardım göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Katmandu Google Nepal Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

MALATYALI:

İYİ OLMUŞ BUNLARIN HEPSİ BUDİST ATEİST! HİÇ BİRİ ALLAH KİTAP PEYGAMBER TANIMIYORLAR! AMA ALLAHIN ADALETİ İŞTE BÖYLEDİR! VE MUTLAKA BİR GÜN HESAP GÜNÜ VARDIR!!!

4
38
yanıtYanıtla
VAN DEPREMZEDE:

YAŞAYAN BİLİR VAN DEPREMİNDE YAŞADIKLARIM AKLIMA GELİNCE NE DENLİ ZOR DURUMDA OLDUKLARINI BİLİYORUM ALLAH YARDIMCILARI OLSUN ALLAH BÖYLE FELAKETLERİ DÜŞMANA DAHİ VERMESİN

28
2
yanıtYanıtla
turk kurt kardesmobilWeb@haberler.com:

Aman kosun siz ancak kafirlere yardim edersiniz vanda deprem oldu millet acliktan öldu, devlet gönderilen butun paralari cebine atti, kahrolsun laik sistem, yasasin SERIAT

7
22
yanıtYanıtla
&&&Mobil-IOS:

Allah yardımcıları olsun :(

25
3
yanıtYanıtla
aksarayinamobilWeb@haberler.com:

Darisi ulkemize, dunyaya findik fistik kebap ihrac eden necip milletimiz nasilsa yaşar. Deprem sonrasi emlak balonu devam eder akp iktidari laz kürt mutayitlere yarar. Oh ne ala,kuresel guc bolgesel lider

1
23
yanıtYanıtla
ŞAKİR:

Bir şeyin İslamiliğinden önce insaniliği gelir. ”Mazlumun dini sorulmaz” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bir Müslüman, hangi ırk ve inançtan olursa olsun acı çeken bir topluğun sancısından asla zevk alamaz. Kişilerin inancını yargılamak da yalnızca “Hesap ve ceza gününün yegane sahibi” ne mahsustur.

18
2
yanıtYanıtla
yobazlar:

müslümanım diye başkalarının dini üzerinden konuşan yobazlar, adamların dinlerini sorgulayacağınıza ilk kendinizi sorgulayın, bi bakın vicdan diye bi duygu var mı sizde .

14
5
yanıtYanıtla
sinan savaşman Mobil-IOS:

O KADAR HAYVANI SUÇSUZ GÜNAHSIZ YERE SÖZDE TANRILARINZA KURBAN EDERSENİZ ALLAH'IM DA BÖYLE FELAKETİ GÖNDERİR İŞTE.

5
14
yanıtYanıtla
XiyanMobil-IOS:

Lan dinlere, mezheplere saygı gösterin. Birde müslüman olacaksınız, imansızlar.

14
5
yanıtYanıtla
birisimobilWeb@haberler.com:

Ben yaşadım deprem anını yaşayan bilir o hissi vanliyim..... Allah sabır versin .. baş sağlığı diliyorum....

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title