Haberler

Nedim Sönmez, "Dünya'da ilk kez Ebru'ya manzarayı soktum"

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde Nedim Sönmez'in ebru eserleri sanatseverlerle buluştu.

Sönmez, 31 eserinin bulunduğu sergide dikkat çeken İstanbul siluetleri için, "Dünya'da ilk kez Ebru'ya manzarayı soktum" dedi.

Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Koordinatörü Nedim Sönmez'in çoğunluğunu son 3 ayda tamamladığı eserlerden oluşan"Ebru Dünyam" isimli serginin açılışına, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Özkan, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Hülya Öz katıldı.

Nedim Sönmez, "Bu çalışmalar 35 yıllık bir çabanın ürünü. Bir baktım ki ben Almanya'dayken Almanya'nın soğuğunda ısınmak için develer yapıyorum, Trakyalıyım hayatımda belki deve görmemişim. Başımı kaldırdım Alp Dağları var, Alp Dağlarını yapıyorum. Üniversite yıllarımda İstanbul Adalarda dalmaya giderdik bir baktım İstanbul özlemiyle İstanbul resimlerinin yanı sıra su altı resimleri yapıyorum. Bu arada modern dalgalar ortaya çıktı. Burada bütün çalışma tarzıma yönelik eserler var" diye konuştu.

Ege Üniversitesi sanat dünyasının arkasında emek veren en önemli sanatçılardan birinin Nedim Sönmez olduğunu belirten Prof. Dr. Silkü,"Nedim Sönmez'i anlatmak tabii ki iki cümleyle mümkün değil. Ege Üniversitesi'nin sanata olan sosyal sorumluluk boyutundaki katkılarında Almanya'dan Türkiye'ye uzanan bu yolculukta kendisini gördüğümüz için çok mutluyuz" dedi.

Ege Üniversitesinde yapılan sanat aktiviteleri arasında Nedim Sönmez'in yerini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Ötleş, "Kitap ve Kağıt Sanatları Müzesi'nin oluşturulmasında çok büyük emeği var. Ege Üniversitesi'nde birçok etkinliği oldu. Üniversitem adına kendine teşekkür ediyorum bundan sonraki çalışmalarının da başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

"DÜNYA'NIN EN İYİ EBRU SANATÇISI"

Prof. Dr. Özkan ise Nedim Sönmez'i bir cümleyle anlatacağını belirterek, "Dünya'nın en iyi Ebru sanatçısı" dedi.

Sanatta rastlantıların çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bender, "Bir takım dokuları oluşturmak için sanatın birçok dalında rastlantılardan yararlanırız. Ebru'da bu anlamda rastlantılara en çok açık olan tekniklerden bir tanesi. Ancak bu rastlantıları bir sanatçının estetik bakışı ile tekniğin olanaklarını şekillendirebilmesi, yönetebilmesi ve doğru şekilde kullanabilmesi ona özgün bir anlatımla buluşturabilmesine olanak verir. Bunu en güzel yapan kişilerden birisi Nedim Sönmez. Sergiye katılan herkes çok şanslı" dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Bülent Özkan Semih Ötleş İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title