Haberler

Neçirvan Barzani: Çözüm Sürecinde AK Partiyi Destekliyoruz

Güncelleme:

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, "Çözüm süreci paketinin yasalaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz. AK Parti'nin barış için attığı adımları destekliyoruz." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, çözüm sürecinin yasal bir zemine oturtulmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Barzani, IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, " Türkiye'deki Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için yürütülen girişimler ve siyasi hareketlilik bizi çok mutlu ediyor. Ümit ediyorum ki tüm bu girişimler, Türkiye halkının daha ileriye gitmesine vesile olacaktır" ifadesini kullandı.

"ÇABALAR YASAL ZEMİNE KAVUŞMASINA VESİLE OLDU"

Barzani, şöyle devam etti:

"Türkiye Meclisi'nde kabul edilen, 6551 sayılı 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunun', Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti tarafından önerilmesi ve desteklenmesi, barışın korunması ve Kürt sorununun çözüme kavuşturulması noktasında önemli bir adımdır. Çünkü bu yasa, yapılan tüm görüşme ve temasların, yasal zemin çerçevesine alınmasına vesile oldu."

"AK PARTİ'Yİ VE ERDOĞAN'I DESTEKLİYORUZ"

"Kürdistan hükümeti olarak daha önce Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetinin barışçıl yöntemlerle atmış olduğu adımları desteklediklerini" hatırlatan Barzani, aynı şekilde atılan yeni adımı da desteklediklerini kaydetti. Barzani, çözüm sürecinin yasal bir zemine oturtulmasının, önemli gelişmelere vesile olacağını açıklamasına ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

riki:

bu ülkede türklerle kürtler asla kardeş olmuyacak herkes olsa ben olmayacağım.kardeş olmayacağız bari bırakında savaşalım.

6
6
yanıtYanıtla
Ali Arslanali__arslan@hotmail.de:

Zaten Senin Gibi Seytan Ruhlularin Yüzünten Bu savaslar Bu Kanlar dökülüyor.Seytanlar icin yasasin Cehennem.

yanıt0
yanıt0
caner:

kürtlere türkiyeden toprak veremeyiz bizim askerlerimiz boşuna şehit olmadı türkiye dışında nerde bağımsızlıklarını ilan ediyorlarsa etsinler ona karışmayız

7
4
yanıtYanıtla
zor be!:

Yaw he he..Siz de AKP''lisinz. Haksızlığa karşı çıkan, temiz ve dürüst HDP siyasetini neden desteklemiyorsunuz??? Siz son 10 yılda güçlendiniz, ve siz de ezilen halktan uzaklaştınız...

6
3
yanıtYanıtla
cesur:

Çözüm süreci paketinin yasalaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz.,yani bizde istiyoruz,ve olursa dahami iyi olur,dahami kötü olur bilmemekle birlikte su an desteklemekten yanayiz,anlamini iceren aciklama yeterli deyildir.Bu sonradan Türklesmis kisiliklere bu anlatim yetmez.istekler netlesmeden,bu tür kisilikler oyunu civitmaya devam ederler.bul karayi al parayi,bir hile oyunudur.dalaysile Türkiye cümhüryeti nezdinde politika adi altinda oyunu oynuyan kesim AKP manipulaorleridir,bu gün söylediklerini yarin inkar eden bir kesimdir.Dalaysile net kavramlar ortaya atilmasi lazim örnegin barismi yoksam savasmi ,beyazmi yoksam siyahmi ,renklimi yoksam renksizmi ,sogukmu yoksam sicakmi gecemi yoksam gündüzmi ,dogrumu yoksam yanlismi,bu anlamda savlarimizi netlestirelim

2
1
yanıtYanıtla
avşarbeyiorhangazii38@hotmail.com:

yazı yazmayı öğren evvela sonra konuş yoksam sus :)

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title