Haberler

Necdet Özel'e Soruşturma İzni Verilmedi

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Özel hakkında, "siyasi demeç verdiği ve yargılamayı etkilemeye çalıştığı" iddiasıyla yapılan suç duyurusuna ilişkin Davutoğlu soruşturma izni vermedi.

Orgeneral Özel, 2012 bılında gazeteye verdiği bir röportajda, "Devletimizin bekasının sağlanması, yasaların hâkim kılınması ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için KCK'nın yargı önüne çıkarılmasının hayati öneme haiz olduğunu düşünüyorum" demişti.

Bu sözlerin ardından aralarında Aydın Engin, Ahmet İnsel ve Gençay Gürsoy'un da bulunduğu bir grup aydın ve akademisyen, Yargıtay Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

BAŞBAKANLIK'A GİTTİ

Orgeneral Özel'in "siyasi demeç verdiği ve yargıyı etkilemeye çalıştığı" öne sürülerek Yüce Divan'da yargılanması istenmişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, 2 yıl sonra soruşturma izni için dosyayı Başbakanlık'a göndermişti.

Başbakan Davutoğlu, "soruşturma açılmasına yer olmadığı"nı belirterek talebi reddetti. Bu kararın ardından Orgeneral Özel hakkında soruşturma başlatılmayacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Necdet Özel Yargıtay Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

CEYŞULİSLAM İSLAMIN ASKERİ:

Eyyy Yüce Müslüman kahraman Türk milletinin BAŞ KOMUTANI! Yüce yaratan yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun. Yüce yaratan sizi 80 milyona bağışlasın ve başımızdan eksik etmesin. Sizin şahsınız da Tüm Ordu mensuplarımıza erinden Generaline kadar hepsine saygılar sunar hepsine başarılar diler sizin de elleriniz den öperim.

30
6
yanıtYanıtla
Efe Sorgunlu:

Özel Paşa doğru söylüyor. Az bile demiş. Bu arada Başbakan''ı da kutluyorum

24
11
yanıtYanıtla
NE AYDINIYMIŞ BUNLAR:

ÜLKENİN AYDIN DEDİKLERİ HAİN OLURSA ORTAYA BU DANGALAK HABER ÇIKAR. GENELKURMAY BAŞKANI KONUŞACAĞI ÇOK KONUDA KONUŞMADIĞI İÇİN BİZLER KIZARKEN ZAVALLI YARATIKLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLAR. EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ HAİNLERİ İÇİMİZDE BARINDIRMAMIZ. SINIR DIŞI EDİN GİTSİNLER.

22
11
yanıtYanıtla
kapadokyalı efe:

herkes herşeyi konuşuyor genelkurmay başkanıda görevi gereği konuşmuş nevar yani başbakanımız iyi yapmış tır

23
8
yanıtYanıtla
al akkaya:

bazı gürüşlerini bildimesinde birsakınca olmaması lazım.

10
16
yanıtYanıtla
ben:

daha neler duyacağız ne soruşturması kral ve adamlarına bu yapılır mı?

12
9
yanıtYanıtla
mehmet:

ÜLKENİN EN BÜYÜK KURUMU, DAHA DOĞRUSU ÜLKENİN KORUYUCUSU, GERÇEK SAHİBİ TSK, TBMM DEKİ BİR MİLLET VEKİLİ KADAR SÖZ SAHİBİ DEĞİL KİMSE UNUTMASIN ÜLKELER ORDULARI İLE VAROLMUŞLARDIR.

21
0
yanıtYanıtla
MİNAREYE KILIF GEREK..TÜRKİYEM:

ŞİKAYETTE BULUNANLARA AYDIN VE AKADEMİST DİYEN ZİHNİYETLER SİZE YAZIKLAR OLSUN KİMİN UŞAĞISINIZ . ONLAR BENCE HAİN

10
3
yanıtYanıtla
GURBETCi:

SiZDEN AYDINMI OLSA OLSA VATAN HAiNLERiNiN AVUKATI OLUR SiZ KiMSiNiZKi BU ÜLKENiN GENEL KURMAY BASKANINA DAVA ACIYORSUNUZ EDEPSiZLER SiZDE HiC UTANMA ALDANMADA YOK KÖPEK BiLE YEDiGi EKMEGiN HATIRINI SAYAR

8
4
yanıtYanıtla
.:

AYDIN DENEN KITLAR SİZİİİİ. . . .

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title