Haberler

Necdet Özel'e Şeref Madalyası Verilecek

Güncelleme:

Emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 'Devlet Şeref Madalyası' ile onurlandırılacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' verileceğini söyledi. Özel, bu madalyayı alan 5'inci Genelkurmay Başkanı olacak.

2015 YAŞ kararlarına göre, Genelkurmay Başkanlığı'nı Orgeneral Hulisi Akar'a devredecek olan Orgeneral Necdet Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' verileceği öğrenildi.

"CUMHURBAŞKANI ONAYLADI, ÖDÜLÜ KENDİSİ TAKDİM EDECEK"

Hürriyet'e konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Bakanlar Kurulu olarak madalya ile ilgili tavsiye kararını alıp Sayın Cumhurbaşkanı'nın makamına ilettik. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Özel'in programlarına uygun bir zamanda 30 Ağustos'tan önce düzenlenecek bir törenle Sayın Özel'e Devlet Şeref Madalyası, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından takdim edilecektir." dedi.

İLK MADALYA KARADAYI'YA VERİLMİŞTİ

Madalya ve Nişanlar Kanunu'na göre Devlet Şeref Madalyası, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurtiçinde veya yurtdışında üstün yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere" veriliyor. İlk olarak 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya verilmişti. 28 Ağustos 1998'deki törende madalyayı Karadayı'ya 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel takmıştı. Karadayı'dan sonra eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile emekli Orgeneral Hilmi Özkök de Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendirilmişti.

BAŞBUĞ VE KOŞANER'E VERİLMEDİ

Devlet Şeref Madalyası'nı en son eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt almıştı. 27 Nisan Muhtırası'nı bizzat kendisinin kaleme aldığını söylediği belirtilen Büyükanıt'a Devlet Şeref Madalyası verilirken, 2010'da emekliye ayrılan emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a verilmemesi o dönem tartışmalara neden olmuştu. Başbuğ görevi emekli Orgeneral Işık Koşener'e devrederken kendisine madalya verilmemesiyle ilgili bir soru üzerine "Beni hiç ilgilendiren bir konu değil şu anda" demişti.

Başbuğ'dan sonra göreve gelen Koşaner'e de bu madalya verilmemişti. Koşaner, görevde daha 1 yılı dolmadan kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı. Koşaner'in Balyoz ve Ergenekon davaları nedeniyle 2011 YAŞ'ı öncesinde atamalarla ilgili yapılan ön görüşmelerde hükümetle farklı düşündüğü için o dönem Jandarma Genel Komutanı olan Özel dışında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarıyla birlikte tepkilerini ortaya koymak için erken emeklilik istemişlerdi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsmail Hakkı Karadayı İlker Başbuğ Necdet Özel Hürriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (211)

...:

şerefli bir iş yaptığını ben görmedim siz gördünüz mü. . o şeref madalya ve yüklü tazminat paralarını Şırnak hakkari bitlis siirt ve diğer mühim yerlerde görev yapan erlere askerlere verin.

137
0
yanıtYanıtla
CEY CEY:

PAŞAM PKK YI BİTİRDİN ARABA YAKMALARINI ÖNLEDİN SINIRLARIMIZIN GÜVENLİYİ Nİ ALDIN PKK LILAR KİMLİK KONTROLÜNÜ ARTIK YAPAMIYOR BİRTANE ŞEHİT VERMİYORUZ ELLERİNDE ROKET ATARLA KARAKOL BASMIYOLAR ÜLKEMİZİN HUZURUNU SAĞLADINIZ MADALYAYI SANA DEYİLDE BANAMI VERCEK TABİKİ SENİN HAKKINDIR

116
1
yanıtYanıtla
hass:

Çok gözlersiniz darbeyi.Tayyib baba özkök baba özel baba oley.Bu vatanin asıl sahiplerini herkes bigün anlicak.çok az kaldı.

100
7
yanıtYanıtla
deli dumrul:

ulan internet odeolojıstleri simdi sizin TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı oldugunuzdan şüphe ederim sizler olsa olsa moskovanın vede pekinin savcıları olabilirsiniz bunun baska izahı yok bence, cünkü pkk, nın en büyük düsmanı olan akp, dır birde tutmussunuz terörristlerle el ele kolkola verdi diye vesvese veriyorsunuz sizi gidi cavur dostları siz kimi kandırdıgınızı sanıyorsunuz, eger ak parti asalanın devamı pkk, la isbirligi yapacak yüzde bir bile oy alamaz bunu sizlerde biliyorsunuz, tetikcilik yapmay

104
1
yanıtYanıtla
????? ????????:

Susmak, teröristi meşru kılıp karakol kapılarının önünden selam vererek geçirmek ve polisin askerin elini kolunu bağlayarak pkk şerefsizlerini şımartmaksa bu madalyanın sebebi, evet hak etmiş.... Ama bunun adına şeref madalyasımı denir?!?!? Bunu beyni olan insanların takdirine bırakıyorum (yalakaların değil)

101
1
yanıtYanıtla
deli dumrul:

katılıyorum ne kadar da şerefliydi şerefiyle dayyipe hizmet etti. ergenekon ve balyozda askeriyedeki tasfiye operasyonuna aracılık edip paralel yapıya çalıştı acaba o ne istedilerde verdi. çooook şerefliiii çoook sınırdan geçen pkklı suriyeli ve işidlileri ellemediler onun döneminde nerdeyse senelerce hiç çatışma olmadı teröristler sınırdan elini kolunu sallaya sallaya geçiyor diye de çok haber yapıldı yuhhh diyorum dayyibin adamı olmaktan öteye gidemedi. . sölencek şey çok ta yeri değil. . .

99
1
yanıtYanıtla
deli dumrul:

adına layık yorum yap DELİ DUMRUL belmi sen onuda bilmiyorsundur biliyorsan amenna ama bilmiyorsan nikini degiştir

yanıt0
yanıt0
hass:

2022-2023 te israil haritadan armagedonla hatay amik ovasi 3.dunya savasi ile haritadan silinecek.aptallar tayyiple ugrasmayi birakin.dininize topraginiza imaniniza sahip cikin.birlik olun gerizekalilar.bu kafayla armagedonda abdden israilden yana olursunuz

94
1
yanıtYanıtla
tr:

ne yaptıkı seref madalyası alıyor bu adam kendi aralarında bir birini böyle tatmin ediyorlar oturdukları yerden kahraman olmuşlar

75
2
yanıtYanıtla
hass:

Çok gözlersiniz darbeyi.Tayyib baba özkök baba özel baba oley.Bu vatanin asıl sahiplerini herkes bigün anlicak.çok az kaldı.

65
8
yanıtYanıtla
Tüm 211 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title