Haberler

Yakalanan Hırsız: Dolandırmadan Duramıyorum

Güncelleme:

Adana'da, esnafı dolandırdıktan sonra yakalanan hırsız "Ne yapayım dolandırmadan duramıyorum. Bu bende hastalık olmuş" dedi.

Adana'da, esnafı gezerek kendisini milli eğitim şube müdürü olarak tanıtıp usta öğretici belgesi ve KOSGEB'ten faizsiz kredi verme vaadiyle 8 kişiyi dolandıran zanlı yakalandı. Yakalanan hırsız "Ne yapayım dolandırmadan duramıyorum. Bu bende hastalık olmuş" dedi.

MÜŞTERİ GİBİ GİDİP ESNAFLA SAMİMİYET KURDU

Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesine bağlı Turgut Özal Bulvarı'nda meydana gelen olayda, sürekli şehir değiştiren ve dolandırıcılıktan kaydı bulunan Mustafa A. (61) Adana'ya gelip bir otele yerleşti. Mustafa A. burada klima, otomobil tamircisi gibi meslek sahibi olan esnafa giderek önce otomobilinin ya da klimasının bozuk olduğunu söyledi. Sonra esnaf ile samimiyet kurup kendisinin Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çıraklık ve eğitim merkezinden sorumlu şube müdürü olduğunu belirtip, "Senin usta öğretici belgen var mı? Bu belge olmadan bu işleri yapamazsın. Ben sana bu belgeyi ayarlarım. Üstelik bu belgeyi aldıktan sonra KOSGEB'ten sana en az 40 bin lira faizsiz kredi verilmesini sağlarım. Ancak bunun için bana 250 lira vermen gerekiyor" diyerek sekiz esnafı dolandırdı.

Esnaf, sahte şube müdürüne parayı verdi ancak o günden sonra ne ustalık belgesi için ne de kredi vermek için gelen olmadı. Bunun üzerine esnaf polise başvurdu. Bu durum esnaf ve sanatkarlar odasında da konu edilerek esnafın dikkatli olması gerektiği belirtildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Mustafa A., pazar günü Turgut Özal Bulvarında bir klima tamircisine giderek aynı yöntemle dolandırıcılık yapmak istedi ancak esnaf daha önce arkadaşı da aynı şekilde dolandırıldığı için zanlıyı oyalayıp polise haber verdi. Sonra zanlıyla polis gelinceye kadar sohbet etti. Bir süre sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geldi. Zanlıyı yakalayan polis, emniyete götürerek sorguya aldı.

"BU BENDE HASTALIK OLMUŞ"

Mustafa A., polise verdiği ifadesinde yaptığı dolandırıcılığı kabul ederek, "Ne yapayım dolandırmadan duramıyorum. Bu bende hastalık olmuş. Benim belirli bir ikamet ettiğim yer yok. Şehir şehir geziyorum. İzmir, Gaziantep, Kırşehir, Kayseri gibi illere gidiyorum" dediği öğrenildi.

Polis, zanlıyı sorgunun ardından adliyeye sevk etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (13)

murat özmen:

ak partinin hemen bu adamı tarnsfer etmesi gerek kadroyu güçlendirmek gerek degil mi

20
1
yanıtYanıtla
hakan:

demekki memlekette dogruyu söyleyebilen hirsizlarda varmis. . . . . . . kesin birkac dönem sonra yönetici olur. . .

11
1
yanıtYanıtla
akp li:

pis kürt

3
9
yanıtYanıtla
ibrahim:

tayibin yanına gönderin bu adamı ufak ufak götürmüş tayibden birazdaha kurs almalıki büüyk götürsünkü büyük götürenleri salıyorlar cez ayok tayin beyde korur bununasılols aaynı meslek

9
1
yanıtYanıtla
LEV:

Bundan iyi Basbakan olur

7
2
yanıtYanıtla
Ahmet:

Sonra mahkeme tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı, 1 yıl sonra karar veren mahkeme sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak özür diledi ve yakalayan polislerin tazminat ödemesine karar verdi!. . .

7
0
yanıtYanıtla
SaaaMobil-IOS:

Adamın hastalığı napsin????

2
5
yanıtYanıtla
bana bak akplimobilWeb@haberler.com:

Ne kadar cahilsin ya irklariyla yada mezhepleri degil insanligiyla bak nereli oldugu anlindami yaziliyor eeyyy kara cahil

5
1
yanıtYanıtla
hırsızım hırsızsınmobilWeb@haberler.com:

Etnik kökeni nedir bilemem ama siyasi görüşü ve örnek aldığı büyüklerinin kim olduğu apaçık ortada.

6
0
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

Bu adamı ışidlilere teslim edecen en güzel cezayı onlar verir

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title