Haberler

Ak Parti, Oy Oranını Ekonomiyle Paralel Gidiyor

Güncelleme:

Ekonomik büyüme rakamı ile oy oranı arasındaki ilginç paralellik yerel seçimlerde bir kez daha kanıtlandı.

TÜİK dün Türkiye'nin 2013 büyüme rakamını yüzde 4 olarak açıkladı. Ak Parti oyu da 45.6 olarak netleşti. Büyüme rakamı ile oy oranı yine paralellik gösterdi.

Ak Parti, 2002'de yüzde 34.4'le iktidara geldi. 2004'te büyüme 5.9, oy oranı 6.9 puan arttı. 2007'de büyüme 6, oy oranı yine 6 puan artışla 46.6 oldu. 2009'da kriz vardı; Türkiye küçüldü, Ak Parti de 38.8'e indi. Sonra rekor büyüme, rekor oy getirdi. Ve dün: 2013 büyümesi yüzde 4'te kaldı, Ak Parti'nin oyu 2011'e göre 4 puan düşüşle 45.6 oldu.

"TÜRK İNSANI EKONOMİYE HASSAS"

Türkiye'de seçim sonuçları ile büyüme oranı arasında ciddi bir bağ olduğuna dair algı, önceki gün yapılan yerel seçimde bir kez daha teyid edildi. Söz konusu iddiayı ortaya atan ekonomistlerden biri olan Mahfi Eğilmez 2014 sonuçlarının büyüme-oy bağlantısını çok net şekilde bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti. Eğilmez'e göre Türk insanı, enflasyon, kur, işsizlik gibi kendisini yakından ilgilendiren ekonomik gelişmelere karşı son derece hassas. Tüm bu göstergelerin bir bileşeni olan büyüme rakamı da oy oranı ile örtüşüyor.

Dün seçim sonuçlarını bir kez daha bu gözle değerlendiren Mahfi Eğilmez blogunda "Bu seçimle bir kez daha kanıtlandı ki büyüme ile oy oranı arasında ilginç bir paralellik bulunuyor. Eğer seçimden önce ekonomi normal ya da hızlı büyümüşse iktidar partisinin oy oranı artıyor, seçimden önce büyüme gerilemiş ya da küçülmeye dönmüşse iktidar partisinin oy oranı azalıyor" dedi.(Kaynak: Vatan Gazetesi)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mahfi Eğilmez Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

YALANDAROĞLUYLA MORGÜLE NE OLDUerhan_16.bjk@h:

İNSANLAR ARTIK GERÇEKLERI GÖRÜYOR LAFA DEĞİL İCRAATA BAKIYOR

11
6
yanıtYanıtla
erhanyibiruk@hotmail.com:

borç azalır ekonomi artar hizmet artar oy artar ama chp azalır. ee bu denklemde yanlış olması beklenen ne :)

9
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title