Haberler

NBA Draftı'nda Enes Heyecanı!

Enes Kanter'in de katılacağı, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi oyuncu seçmeleri (NBA draftı) heyecanı yaşanıyor.

Basketbol kamuoyunda Türk basketbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli oyuncular arasında gösterilen Enes Kanter'in de katılacağı, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi oyuncu seçmeleri (NBA draftı) heyecanı yaşanıyor.

Milli basketbolcunun NBA draftı öncesinde açıklamalarda bulunan Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Kanter'in Türk basketbolunun son yıllarda yetiştirdiği en değerli oyunculardan birisi olduğunu söyledi.

19 yaşındaki basketbolcunun bugüne kadar yaklaşık 90 kez milli takım forması giydiğini dikkat çeken Akkaş, "Enes'in de forma giydiği yıldız ve genç milli takımlar, birçok şampiyonada önemli derecelere imza attı. Enes'in, NBA gibi dünyanın en önemli basketbol ligi olarak kabul gören bir organizasyonda yer alacak olması, bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Yıldız oyuncunun NBA draftında ilk 5 sırada seçilmesinin büyük bir başarı olacağını kaydeden Akkaş, "Enes, NBA draftında Türk bayrağını ve ülkemizi temsil edecek. Biz de draftta neler olacağını merakla bekliyoruz. Kendisiyle sürekli iletişim halindeyiz. Oyuncumuzun son derece heyecanlı olduğunu söyleyebilirim. Enes, drafta kadar olan dönemi, çeşitli NBA takımlarının yaz kamplarında değerlendirdi. Orada bir çok takım yöneticisi Enes'i yakından izleme fırsatını yakaladı. Oyuncumuzun kalitesi ve yeteneği ortada. Umarım hak ettiği yerde olur. "

Kanter'in Fenerbahçe Ülker'den ayrılıktan sonra yaklaşık 2 yıl karşılaşmalarda forma giyemediğini hatırlatan Akkaş, şunları söyledi: "Oyuncumuzun tabii ciddi bir maç eklikliği söz konusu. Ancak drafttan sonra forma giyeceği takımda ve milli forma altında çıkacağı maçlarda bu eksiğini en yakın zamanda kapatacaktır. Kanter'in Litvanya'da 31 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda oynayıp oynamama kararını, teknik ekip karar verecek. Teknik kadro da, şampiyona kadrosunu belirlemek konusunda gereken çalışmaları yapıyor. Bizler, teknik ekibin vereceği liste doğrultusunda oyuncuları milli takım kamplarına davet ediyoruz. Söz konusu aday kadro da henüz bizim elimize ulaşmadı. 1 Temmuz tarihinde milli takım aday kadrosu açıklanacak. Ancak antrenörlerin gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra Enes'i milli takım kampına kampına davet edeceklerini tahmin ediyorum. "

NBA'de her yıl düzenlenen Amerikan Kolej Ligi (NCAA) ile dünya üzerinden birçok genç sporcunun katıldığı NBA Draftı, yarın TSİ sabaha karşı 02. 30'da yapılacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Henüz genç yaşına rağmen önemli başarılara imza atan Enes Kanter, 2009 yılında düzenlenen 26. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda 18. 6 sayı ve 16. 4 ribaunt ortalamasıyla 'En Değerli Oyuncu' (MVP) seçilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title