Haberler

Nazilli Katil Zanlısı Emekli Polisin İşyerine El Bombası Atıldı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, geçen yıl Eylül ayında önceden aralarında husumet bulunan iki kişiyi pompalı tüfekle öldüren ve bir kişiyi de yaralayan emekli polis memuru M.T.'nin (Mehmet Tüz) (64) satılığa çıkarılan kahvehanesine, pimi çekilmiş el bombası atıldı.

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, geçen yıl Eylül ayında önceden aralarında husumet bulunan iki kişiyi pompalı tüfekle öldüren ve bir kişiyi de yaralayan emekli polis memuru M.T.'nin (Mehmet Tüz) (64) satılığa çıkarılan kahvehanesine, pimi çekilmiş el bombası atıldı. Kahvehanenin kapı camının karılmasına rağmen, demir parmaklıklara çarpıp geri sekerek yola düşen el bombası, şans eseri patlamadı. Uzman ekiplerin fünyeyle patlattığı tahrip gücü yüksek el bombası, çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camının kırılmasına neden oldu. Olayı kimin yaptığının araştırıldığı, çevredeki MOBESE ve işleri güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi.

Emekli polis memuru M.T.'nin işlettiği kahvehanenin önünde 29 Ekim 2013 tarihinde, silahlı kavga yaşandı. Alacak meselesinden çıktığı ileri sürülen kavgada, kahvehane sahibinin oğlu O.T. kalbinin altına ve sol koluna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. O.T.'nin sol kolu sakat kaldı. Olayın ardından kavgaya karıştıkları ileri sürülen Uğur Karademir (32) ve O.O.'nun (Okay Olgun) (30) da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınıp, haklarında dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanıklardan O.O. ile Uğur Karademir farklı zamanlarda tahliye edildi.

İKİ KİŞİYİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ

Geçen yıl 8 Eylül'de ise kahvehanenin önünde müşterileriyle sohbet eden M.T., yoldan geçen Ü.D.'nin (Ümit Düzgün) kullandığı 09 RU 858 plakalı otomobilde oğlunun yaralandığı olaya karıştığı ileri sürülen Uğur Karademir'in olduğunu fark etti. Ardından otomobildeki dört kişi aşağı indi. M.T. evine kaçarken, bu sırada kahvehanede temizlik yapan oğlu O.T. ise olayı fark edip, işyerinin kapısını kapattı. Otomobildeki dört şüpheliden Uğur Karademir, kapısını tekmeleyerek içeri girdiği kahvehanedeki O.T.'yi karnından bıçakla yaraladı. Bu sırada kahvehanenin üst katındaki evinden pompalı tüfeğini alan M.T., aşağı inip, şüphelilerden O.O.'yu bacağından, kahvehanenin içindeki Uğur Karademir'i başından, Şefik Kaçmaz'ı (19) ise karnı ve sırtından yaraladı. Ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Karademir ve Kaçmaz öldü. Olayın ardından M.T. ve oğlu O.T. ile Ü.D. gözaltındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan sadece M.T., tutuklandı.

PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASI

Tutuklu polis memuru M.T.'nin işyerine bu olaydan sonra birkaç kez taşlı saldırı yapılması üzerine, ailesi, Pınarbaşı Mahallesi 15 Sokak'ta, zeminde işyeri bulunan iki katlı binayı satma kararı aldı. Bu sabah ise bir süredir açmadıkları kahvehaneden cam kırılma sesi duyuldu. Sesi duyup aşağı inen vatandaşlar, kahvehanenin camının karıldığını ve yolda bir el bombasının durduğunu fark edince durumu, polise bildirdi. Çevre güvenliğini alan polis, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel kıyafetini giyerek, üstü çamurlu olan el bombasını kontrol etti. Piminin çekilmesine rağmen patlamadığı tespit edilen el bombasının fünye ile patlatılmasına karar verildi. Bomba imha uzmanın fünye yerleştirip yanından uzaklaştığı el bombası, ardından kontrollü olarak patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan el bombası, çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camının kırılmasına neden oldu. Yapılan incelemenin ardından, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. El bombasını kimin attığını belirlenmesi için çevredeki MOBESE ve işleri güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazilli 29 Ekim Aydın Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title