Haberler

Nazilli'den Güneydoğu Operasyonlara Tepki

Nazilli'den Güneydoğu operasyonlara tepki Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bir grup Güneydoğu'da gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Nazilli'den Güneydoğu operasyonlara tepki

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bir grup Güneydoğu'da gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, saat 15.30'da, Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Grup, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasağını ve operasyonları protesto etti. Yapılan basın açıklamasıyla operasyona tepki gösterildi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Oturma eyleminden sonra konuşan HDP Parti Meclisi Üyesi Yüksel Budak, "Yaşasın halkların kardeşliği ve barışı diyoruz. HDP olarak da hiçbir zaman barışı ve kardeşliği dile getirmekten geri durmadık. Bütün seçim dönemleri boyunca da bunu hep dile getirdik. Bu tehlikenin hep altını çizdik. Bakın sizler bir şekilde buna aldanıyorsunuz. Ama yarın bir gün bu savaş sarmalı ülkenin her tarafını sardığı zaman çok geç olacak dedik. Nihayetinde de geldiğimiz nokta bu. Gerçekten var olan bir Kürt kıyımı. Kürt şehirlerini top yekun ortadan kaldırmak. Kürt gençlerini öldürerek bitirmek. Kürt annelerini öldürerek sindirmek ve Kürt halkının mücadelesini öldürerek bitirme çabasını kınamak amaçlı yaptık bu basın açıklamasını" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nazilli Aydın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Börteçine:

Ülkü ocakları Nazillispor maçlarından vakit bulup keşke bu duruma bir el atmaya çalışsa.

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu tipleri buraya çıkarıp şehrimizin adını kullanmayın. çok seviyolarsa memleketlerine dönebilirler orayı da pisletmesinler.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title